Superligaen: OB og SønderjyskE deler pointene i fredagskampen


OB og SønderjyskE har det med at levere yderst målrige opgør, og da ingen af klubberne kan bruge uafgjort til noget særligt, kan det ende med endnu en målfest fredag aften i Odense.

Sidst de to klubber mødtes, endte det med en 5-1-sejr til De Stribede i Haderslev, og i de seneste fire indbyrdes ligakampe er der scoret hele 18 mål - dvs. et gennemsnit per kamp på 4,5. Over 3.5 scoringer giver i den forbindelse odds 2.90. Det hører også med til historien, at de to klubber aldrig har spillet 0-0 mod hinanden i landets bedste række.

Hjemmeholdet går ind til fredagskampen med fornyet selvtillid efter søndagens 2-1-sejr på udebane mod Brøndby, der betyder, at odenseanerne før 24. spillerunde har fire point op til Europa League-pladserne og tre point ned til nedrykningsstregen. Man kan derfor godt tillade sig at sige, at Troels Bech & Co. bevæger sig på en knivsæg, hvor der ikke er langt mellem succes og fiasko.

Med en resultatstatistik på 7-8-8 siger det sig selv, at OB'erne har haft mere end svært ved at finde stabiliteten i denne sæson. Det bekræftes af klubbens kampe i foråret, der er resulteret i to sejre, én uafgjort og to nederlag. Kigger man isoleret på kampen i Brøndby, går tingene dog i den rigtige retning for Odense-klubben, der trods karantæner på nøglepositioner havde godt styr på ellers formstærke BIF.

Godt styr på AaB havde SønderjyskE måske ikke ligefrem i den tidlige søndagskamp, men Haderslev-klubben endte med at tage en choksejr over nordjyderne, der med en sejr ellers kunne have spillet sig op på førstepladsen i tabellen. To scoringer af Tommy Bechmann var med til at sikre sejren, og veteranangriberen ligner en mand, der bare bliver skarpere og skarpere. Ham gør OB-defensiven klogt i at holde et vågent øje med fredag aften.

Meget symptomatisk for Lars Søndergaards tropper var det dog, at sejren kom på eget græs. Bundklubben har således kun vundet to ud af 11 udekampe i denne sæson - det samme antal som Superligaens pointmæssigt dårligste udebanehold, FC Nordsjælland. Derfor kan det være svært at sætte sine penge på 2-tallet i dette opgør.

På trods af OB's flotte sejr i Brøndby er holdet umiddelbart også for ustabilt til at retfærdiggøre en indsats på 1-tallet, hvilket efterlader os med X'et til det ganske udmærkede odds 3.50. Dét resultattip underbygges af det faktum, at de to klubber også delte pointene, da de mødtes i Odense i sæsonpremieren (1-1). Ifølge oddsene er 1-1 da også det mest sandsynlige resultat til odds 7.00.

Hjemmeholdet har den rutinerede forsvarskrumtap Anders Møller Christensen i karantæne, mens Adigun Salami endnu ikke er kampklar for SønderjyskE.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50