Superligaen: Opsummering efter 17. runde


Randers fortsætter sin imponerende stime som ubesejret i otte Superliga-kampe, da jyderne vandt 3-2 hjemme i mandagskampen over OB, der således efter to flotte sejre igen lever op til prædikatet som rækkens mest utilregnelige hold. På hjemmebane leverede førerholdet, FC København, en rutinepræget præstation efter igen at være kommet lynhurtigt foran mod kriseramte FC Midtjylland, der som forventet blev besejret, 2-1. Ligeledes kriseramte Brøndby IF er igen på sidstepladsen efter 2-2 hjemme mod Esbjerg og en 3-2-sejr til bundrivalerne Silkeborg IF ude i Haderslev. Dermed fik de rødklædtes nye træner, Viggo Jensen, en drømmestart.

I Parken kunne man spille på antallet af tilskuere, og heldigvis holdt vores bud på 11.501 eller flere stik, da der i alt var officielt 12.016 mennesker samlet søndag aften på Danmarks nationalstadion. De blev vidner til en kamp, der, efterhånden som den skred frem, mistede sin glød. FC København var for anden uge i træk ellers kommet godt fra start på eget græs med et mål efter blot fire minutter - i sidste uge mod AaB var det efter syv minutter. 2-1 endte det mod FC Midtjylland, hvilket satte en stopper for vores spilforslag om handicapsejr -1 til værterne. Det kunne dog være gået anderledes, hvis dommer Tykgaard havde fløjtet for et soleklart straffe til Thomas Delaney i slutningen af kampen, eller hvis FCK-angriber Cesar Santin havde været mentalt til stede ved siden af sin makker, Andreas Cornelius. FCK er fortsat ubesejret i Parken i denne sæson.

I Aarhus fortsatte nedturen for AGF, da man i fredagskampen for tredje runde i træk tabte 0-2, hvilket ikke var godt for vores spil på uafgjort. Denne gang var det FC Nordsjællands danske mestre, der endnu en gang beviste, at Champions League-deltagelse og masser af point i Superligaen ikke udelukker hinanden. Flot sejr til gæsterne, der dermed stadig er seks point efter guldrivalerne fra FCK. AGF derimod dumper ned på femtepladsen à point med OB på pladsen under, og dermed er noget af den magi, der tidligere på efteråret omgav Peter Sørensen & Co. forsvundet.

I lørdagskampen gjorde veterantræneren Viggo Jensen comeback i spidsen for Silkeborg IF, der havde valgt at fyre Keld Bordinggaard efter 1-2-nederlaget til Brøndby ugen forinden. Og hvilket comeback! 3-2 på udebane over SønderjyskE kan være det første skridt på vejen mod overlevelse for et hold, der på det seneste er faldet igennem gang på gang. SønderjyskE derimod er i den grad blevet en del af nedrykningssuppedasen, hvilket ikke mindst skyldes en horribel hjemmebanestatistik. I ni kampe i Haderslev er gæsterne således stukket af med alle tre point i syv tilfælde. Det gør Lars Søndergaards mandskab til det dårligste hjemmehold i Superligaen sammen med ... ja, Silkeborg. Marvin Pouries sejrsmål ødelagde desværre vores spilforslag på uafgjort. Vi var dog, som vi skrev, fristet af 2-tallet.

Efter sidste weekends tiltrængte udesejr i Silkeborg skulle Brøndby forsøge at vinde to kampe i træk for første gang i sæsonen, da Auri & Co. på Brøndby Stadion fik besøg af Jess Thorups Esbjerg, der ligeledes er fedtet ind i nedrykningskampen. Trods gode chancer endte kampen imidlertid 2-2, hvilket smider BIF tilbage på sidstepladsen i Superligaen med tre point op til netop Esbjerg på 10. pladsen. Simon Makienok scorede for anden uge i træk to mål og er dermed oppe på otte scoringer i alt i sæsonen, hvilket rækker til en delt fjerdeplads på topscorerlisten, som stadig føres af islandske Aron Johannsson fra AGF, der står noteret for 12 mål. Vi ramte plet med vores spilforslag på det uafgjorte resultat til odds 3.30, men blev overrasket over de mange mål i kampen.

I Aalborg fik Kent Nielsen en smule overraskende sat en stopper for en stime af dårlige resultater mod formstærke AC Horsens, der spillede en af sæsonens dårligste kampe efter at have været ubesejret i sine seneste ni. AaB, der før kampen havde tabt tre i træk, vandt 2-0, men kunne i realiteten have vundet endnu større. Med sejren ligger aalborgenserne fortsat på bronzepladsen med tre point op til FCN's mestre på andenpladsen. Johnny Mølby og Horsens ligger nu "fanget" midt i Superligaen, hvor Den Gule Fare trods alt kan prale af at være det hold i Superligaen, som har spillet flest uafgjorte kampe i sæsonen. Otte pointdelinger har ACH været med i. Til vores store fortrydelse blev vores bud på endnu et X gjort til skamme af et AaB-hold, der fik vendt skuden, og et Horsens-hold, der havde en kollektiv offday.

Mandagskampen bød på tjubangfodbold i bedste (eller værste, vil nogen hævde) Superliga-stil. Hjemmeholdet Randers FC snuppede dog sejren fra OB, der ellers kom med en 3-0- og en 5-0-sejr i bagagen. Det var den tidligere OB-fløj Jonas Borring, der med sejrsmålet i kampens sidste minut ødelagde OB's håb om det ene point samt vores håb om en spilgevinst. Hestene fra Randers må nu kaldes sæsonens største positive overraskelse. Oprykkerne har som skrevet indledningsvist ikke tabt i sine seneste otte kampe i landets bedste række, og set i det lys må den imponerende fjerdeplads siges at være yderst fortjent. Flot af Randers-spillerne og flot af succestræner Colin Todd, der desværre synger på sidste vers i klubben, da han ikke har den påkrævede trænerlicens. Den sympatiske og taktisk snu englænders afgang bliver ikke kun et tab for Randers, men for hele Superligaen.

Statistisk opsummering af 17. runde i Superligaen:
Der blev scoret 21 mål i de seks kampe, hvilket giver et gennemsnit på 3,5 mål per kamp.
Halvdelen af rundens kampe endte med hjemmesejr.
Kun én kamp endte med pointdeling. I de seneste tre runder er det blevet til henholdsvis én, én og to uafgjorte kampe.
Der blev scoret i samtlige seks kampe.
I fire af de seks kampe scorede begge hold.
Kun to ud af 12 hold kunne glæde sig over clean sheet.