Superligaen: Optakt og spilforslag til AaB-Brøndby


AaB 2.25 Uafgjort 3.40 Brøndby 3.00 (Kickoff søndag kl. 17:00)


Med 0-1-nederlaget i Haderslev sidste weekend dumpede AaB tilbage på fjerdepladsen efter fire kampe som ubesejret, og der er ingen tvivl om, at Kent Nielsen & Co. går efter alle tre point søndag eftermiddag foran eget publikum, når nedrykningskandidaten Brøndby kommer på besøg.

Med 0-0-resultatet i derbyet mod FC København har BIF nu ikke tabt i sine seneste tre ligakampe, så det er om ikke et hold fyldt med selvtillid så i hvert fald et mandskab med tro på tingene, der drager til Aalborg.

Defensivt har det set ok ud for Auris mandskab på fremmed græs i denne sæson. 20 mål er der gået ind i 15 udekampe, hvilket kun fire hold har gjort bedre. Problemerne befinder sig primært i offensiven, der kun har nettet 17 gange i den periode. Det har kun Esbjerg (9) og AC Horsens (11) gjort dårligere.

Gæsterne får ikke nemt ved at komme forbi AaB's forsvarsværker, der kun har lukket 15 mål ind i sæsonens 14 hjemmekampe. Det er kun FCK (9), Randers FC (13) og Esbjerg (13), der har lukket færre mål ind på egen bane. De bolsjestribede nordjyder har dog ikke holdt clean sheet i den seneste måned.

Tager vi et kig på statistikken, så ser vi, at AaB ikke har tabt til BIF i de seneste seks indbyrdes ligaopgør, hvor de seneste tre kampe er endt med jysk sejr - senest i Brøndby i oktober (3-1). Vi skal fem år tilbage i tiden for at finde den seneste målløse kamp mellem de to traditionsklubber - i øvrigt den kun fjerde 0-0'er i 71 opgør siden 1991.

Vi tror, at BIF spiller uafgjort for tredje gang i de seneste fire kampe. To af de seneste fem kampe mellem de to hold er i øvrigt endt med pointdeling.

Hjemmeholdet må undvære midtbanedynamoen Thomas Augustinussen og midterforsvareren Kenneth Emil Petersen, der begge er ude med karantæne. Gæsterne fra den københavnske vestegn har den hurtige angriber Quincy Antipas i skammekrogen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem AaB og BIF hos Unibet