Superligaen: Optakt og spilforslag til AaB-FC København


AaB 3.40 Uafgjort 3.45 FC København 2.05 (Kickoff søndag kl. 19:00)


AaB har fået fornyet tro på at kunne erobre bronze i denne sæson, efter at Randers har mistet pusten på tredjepladsen; kun tre point er der mellem de to jyske klubber før denne runde i Superligaen. Tre hjemmebanepoint ligger imidlertid ikke i kortene søndag aften, når nordjydernes skrækmodstander FC København kommer på besøg.

Det er ikke lykkedes de rødhvide at besejre FCK i de seneste ni ligakampe; københavnerne har vundet de syv og har en målscore på 10-0 i de seneste tre - senest 4-0 i Parken i november.

Kent Nielsen & Co. skal hænge deres hat på, at FCK'erne begynder at slappe lidt af efter den sejr over mestrene FC Nordsjælland i mandags, der udbyggede Løvernes forspring til 10 point i toppen af rækken. Med tanke på den rutine, der er i FCK's trup, er det dog umiddelbart noget, der er svært at forestille sig. FCK er desuden Superligaens bedste udehold med 23 point efter 13 kampe.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at det bliver lige så nemt for københavnerne i Aalborg, som det har været i de seneste tre kampe, der alle er blevet spillet i hovedstaden. AaB har vundet sine seneste to kampe over Silkeborg og senest Silkeborg IF.

"Vi har fået tanket selvtillid og har fået tro på, at vi kan opnå et brugbart resultat mod Danmarks i øjeblikket bedste hold, der inklusiv bænken har klassebesætning på alle pladser. For at vi skal lykkes, så skal vi spillemæssigt præstere på vores topniveau, ligesom vi i defensiven skal være dygtige til at forsvare vores straffesparksfelt samt have styr på FCK's stærke kanter", siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

AaB har kun scoret 18 mål i sæsonens 13 hjemmekampe, og mod landets stærkeste offensiv bliver der sandsynligvis brug for mere end ét mål, hvis der skal point på kontoen. Vi tror ikke, at FCK vinder stort over AaB, som det har været tilfældet i de seneste tre indbyrdes opgør, men AaB har ikke været imponerende i år, og der er grundlæggende en klasseforskel på de to hold, som bør sikre gæsterne alle tre point.

Hjemmeholdet må undvære Rasmus Würtz, der er i karantæne, og det samme er gæsternes Thomas Kristensen.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder til odds 2.05


Klik her for at spille på kampen mellem AaB og FCK hos Unibet