Superligaen: Optakt og spilforslag til AaB-FC Nordsjælland


AaB 2.85 Uafgjort 3.30 FC Nordsjælland 2.40 (Kickoff torsdag kl. 18:00)


Sneen er forsvundet, og foråret er for alvor kommet til Danmark. Derfor kan AaB og FC Nordsjælland torsdag aften spille den kamp, der blev afbrudt og udsat i sidste måned, da banen i Aalborg forsvandt under nedbøren.

Hjemmeholdet er blevet hægtet helt af kampen om medaljer efter nytår, og nordjyderne er de eneste i Superligaen, der endnu ikke har fået en sejr i 2013. Tre uafgjorte og to nederlag er det blevet til, og mandag tabte man 0-1 ude mod Esbjerg. Med en sejr over de danske mestre, FC Nordsjælland, kan Kent Nielsens tropper dog hoppe forbi OB og sætte sig på fjerdepladsen med seks point op til bronzebejlerne fra Randers FC.

Umiddelbart er der dog ikke meget, der tyder på, at det bliver til fuld gevinst for de bolsjestribede torsdag aften. I de seneste seks ligaopgør mod FCN har AaB ikke formået at vinde; fire sejre til holdet fra Farum er det blevet til. De seks kampe har generelt været ret målfattige, selvom der har været mål i dem alle. Ni scoringer er det blevet til, hvilket giver et målgennemsnit på 1,5 per kamp. Under 2.5 mål torsdag kaster odds 1.90 af sig.

AaB har kun vundet tre af de seneste 14 indbyrdes opgør mod FCN; alle tre sejre er kommet på hjemmebane. Kasper Hjulmand & Co. har generelt ikke haft det som fisk i vandet på udebane i denne sæson. 14 point er det blevet til i 11 udekampe, hvilket kun rækker til en syvendeplads i Superligaens udebanestatistik. Hvad angår hjemmebanestatistik, er AaB sjettebedst med 18 point for 11 kampe på eget græs.

Tigrene fra Farum er dog kommet flyvende i gang med foråret og kan minimere afstanden op til FC København til ni point med en sejr torsdag. Holdet er ubesejret i år og har fået 10 point ud af 12 mulige. Senest vandt FCN 3-1 på hjemmebane mod FCM i en kamp, hvor gæsterne ellers kom tidligt foran.

FCN kommer næppe til at køre hen over AaB, sådan som mestrene har gjort mod henholdsvis FCM (3-1) og AGF (4-2) i de seneste to hjemmekampe, og en snæver sejr på et enkelt mål til odds 4.00 virker ret sandsynligt. FCN har haft vanskeligt ved at holde buret rent på det seneste, men kan glæde sig over, at offensive kræfter som Morten Nordstrand, Joshua John og nyindkøbet Uffe Bech i den grad er ved at få forårsfornemmelser. Et resultattip herfra vil lyde på 2-1 til udeholdet; det giver odds 10.00.

Gæsterne fra FCN må undvære sin stærke back Patrick Mtiliga, der er ude med karantæne, samt Kasper Lorentzen og Joe Sise, som fortsat er skadet.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCN vinder kampen til odds 2.40


Klik her for at spille på kampen mellem AaB og FCN hos Unibet.