Superligaen: Optakt og spilforslag til AaB-Randers FC


AaB 1.80 Uafgjort 3.50 Randers FC 4.35 (Kickoff mandag kl. 17:00)


Med 1-0-sejren over et reservespækket FC København-hold erobrede oprykkeren Randers FC torsdag aften helt ekstraordinært tredjepladsen og dermed bronzen i denne sæsons Superliga. AaB tabte nemlig hele 0-3 til AGF, og dermed kan aalborgenserne ikke længere nå Hestene, der ellers ikke har været helt godt kørende i foråret; før sejren over FCK havde RFC således kun vundet én af seks ligakampe og én af syv kampe i alt, hvis man tæller den tabte pokalfinale mod Esbjerg med.

Efter en stribe på fire kampe som ubesejret er Kent Nielsen & Co. kommet ind i en skidt stime på tre ligakampe, hvor det ikke er blevet til sejr (én uafgjort og to nederlag). Hvis FC Midtjylland vinder sin kamp mandag eftermiddag på hjemmebane mod AGF, så skal AaB som minimum have det ene point i kampen mod RFC, hvilket vil bringe nordjyderne à point med de midtjyske rivaler, der dog før runden er to mål dårligere i forhold til målscoren.

RFC har været dygtig til at fordele sine scoringer på udebane i denne sæson, hvor Colin Todds offensiv kun har sat 14 kasser ind i 16 kampe på fremmed græs, hvilket har kastet hele 19 point af sig. Med 27 indkasserede mål på udebane er RFC det fjerdedårligste hold til at lukke af foran eget mål under "fremmede himmelstrøg".

Mandagens hjemmehold har med 49 scoringer dog ikke haft de store problemer med at finde vej til modstandernes netmasker. En anelse bekymrende er det måske, at det kun er de 20 af dem, der er scoret på hjemmebane, hvilket kun AC Horsens og Silkeborg har gjort dårligere. Ét mål i tre kampe er alt, hvad det er blevet til for AaB på det seneste.

Kigger vi på de indbyrdes ligaopgør, ser vi, at AaB kun har tabt to gange til RFC ud af de seneste 12 kampe, og vi skal fire år tilbage for at finde det seneste AaB-nederlag til Hestene i Aalborg. I denne sæson har de to klubber mødt hinanden to gange, og her har AaB vundet begge dyster - henholdsvis 4-0 (i Aalborg) og senest 1-0 (i Randers). I halvdelen af de i alt 20 kampe mellem de to jyske klubber har AaB trukket det længste strå, og det tror vi også, Kent Nielsens mandskab gør mandag aften. 

Hjemmeholdet må undvære Kenneth Emil Petersen, der er i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 1.80


Klik her for at spille på kampen mellem AaB og RFC hos Unibet