Superligaen: Optakt og spilforslag til AC Horsens-AaB


AC Horsens 2.40 Uafgjort 3.40 AaB 2.80 (Kickoff torsdag kl. 15:00)


Superligaen er tilbage, og det er AC Horsens, der skyder påskeprogrammet i gang, når Den Gule Fare byder AaB indenfor på CASA Arena. Hvis man skal stille tingene lidt forsimplet op, så kan man sige, at Johnny Mølby & Co. slås for at komme helt fri af nedrykningskampen (pt. ligger holdet nummer otte og har fem point ned til stregen), mens AaB kæmper for at holde trit med top-3 i landets bedste række. Før kampen i Horsens er nordjyderne placeret på en fjerdeplads med fem point op til FC Nordsjælland på tredjepladsen.

AaB har dog en kamp i hånden mod netop FCN, efter at sne for anden gang i denne sæson spolerede muligheden for at spille fodbold i Aalborg. Hvorvidt AaB havde vundet kampen er selvfølgelig ikke til at sige, men faktum er, at holdet tørster efter en forårssejr, efter at det er blevet til to uafgjorte og et enkelt nederlag i 2013.

Torsdagens hjemmehold har haft et meget vanskeligt program i forårets tre første runder, der har budt på to udekampe mod henholdsvis FC København og FC Nordsjælland samt en hjemmekamp mod OB. Resultatet er tre point for tre kampe efter to forventede, men knebne nederlag, én sejr (2-0 hjemme over OB) og en målscore på 3-3. Der er med andre ord noget at bygge videre på for træner Mølby, og holdet stiller da også op som lille favorit i opgøret mod AaB.

ACH har imidlertid haft det mere end svært, når AaB har været modstanderen i Superligaen. Blot to gange i 20 indbyrdes kampe er de gulklædte spillere gået fra banen som vindere, mens de bolsjestribede har vundet ni gange. Hjemme i Horsens er det i 11 opgør kun blevet til én hjemmesejr - gæsterne har taget sejren fem gange.

To gange har holdene spillet mod hinanden i denne sæson, og her må man sige, at ACH har fået ørene i maskinen. 2-0 vandt AaB på eget græs i november, og tilbage i august slog aalborgenserne ACH på udebane med hele 4-1 i en kamp, hvor især den unge Kasper Kusk brillerede med kampens første to scoringer. Den nykårede a-landsholdsspiller giver odds 8.75 som første målscorer torsdag eftermiddag.

Fire af de seneste ni indbyrdes opgør - heraf to i Horsens - er endt med uafgjort, hvilket meget vel også kunne blive resultatet af denne påskedyst, og 3.40 er ikke noget dårligt odds for krydset. Den tidligere Horsens-træner Kent Nielsens AaB-hold er dog ikke et mandskab, der har haft for vane at spille uafgjort i denne sæson, hvor det kun er blevet til én pointdeling på fremmed græs, fem sejre og fem nederlag.

Selvom statistikken langt fra er med hjemmeholdet, så fortæller forårsformen os, at det meget vel kan ende med en gentagelse af det resultat, vi så i det forrige møde mellem de to hold på denne bane. Dengang - også sidst i marts - vandt ACH med 1-0 på mål af Janus Drachmann, der giver pengene 24.00 gange igen som første målscorer her et år senere. Johnny Mølby har skabt et hårdtarbejdende hold, der er meget vanskeligt at slå, hvilket vi senest så i Parken mod rækkens med afstand bedste hold, FC København. Vi satser på, at påskeægget gemmer på en snæver hjemmesejr - 1-0 eller 2-1.

Hjemmeholdet har forsvarsspilleren Mads Agesen i karantæne, mens angriberen Ken Fagerberg er med igen efter en skade. AaB kan glæde sig over at have Anders Due med igen, efter at han har siddet uden for i et godt stykke tid. Han har dermed chancen for at få spilletid for første gang i år. Rasmus Thelander er fortsat ude med skade hos gæsterne.
 

Spilforslag:
Sats på, at AC Horsens vinder over AaB til odds 2.40


Klik her for at spille på kampen mellem ACH og AaB hos Unibet.