Superligaen: Optakt og spilforslag til Brøndby-AGF


Brøndby 2.45 Uafgjort 3.40 AGF 2.70 (Kickoff mandag kl. 19:00)


Gennem årene har der været en betragtelig rivalisering mellem Brøndby og AGF - ikke mindst på tribunerne. Det bliver dog så som så med atmosfæren mandag aften, når de to traditionsklubber mødes på Brøndby Stadion, for kampen spilles for tomme tribuner på grund af tilskuerurolighederne i forbindelse med BIF's pokalkamp mod FC København.

Det er ikke ligefrem det, pressede BIF har brug for i øjeblikket. Klubben tabte fredag 0-1 på udebane til bundrivalen Esbjerg, hvilket betyder, at holdet ligger à point med Silkeborg i bunden af Superligaen med tre point op til SønderjyskE, der har spillet en kamp mindre. Brøndby kan dog finde en smule lys i mørket i det faktum, at man har topscorer Simon Makienok tilbage efter overstået karantæne, samt at man slog AGF hele 3-0 i Aarhus tidligere på måneden.

AGF er ikke kommet i gang med foråret på en måde, der skulle indikere, at holdet bejler til pladser højere oppe end den sjetteplads, som aarhusianerne ligger på i skrivende stund. Tre point er det blevet til i fire kampe, der har budt på en enkelt sejr (hjemme over formsvage OB) samt tre nederlag (til Esbjerg, Brøndby og senest FC Nordsjælland). 18 point (seks sejre) i sæsonens 11 udekampe er dog ikke dårligt.

Det har bølget frem og tilbage i de seneste 10 indbyrdes kampe. Her har begge klubber vundet fire, mens to er endt uafgjort. Det er dog ikke lykkedes AGF at vinde på Brøndby Stadion i de seneste fem forsøg. Siden 1991 er det kun lykkedes AGF at vinde fire gange i Brøndby i 32 forsøg. De gulklædte har vundet de 22, men det har som regel været Brøndby-hold af en ganske anden kaliber end det, vi har set i denne sæson. 

Peter Sørensen & Co. vil være opsat på revanche efter 0-3-blamagen på eget græs mod mandagens modstander, men for et hold med rækkens tredjedårligste defensiv bliver det ikke nemt at holde værterne fra fadet. To ganske middelmådige forsvarslinjer bør resultere i over 2.5 mål, hvilket giver odds 1.95. Den manglende opbakning fra hjemmepublikummet kan tage et par procenter af værternes ydeevne, og det ligner umiddelbart en pointdeling, hvilket i så fald vil være AGF's første af slagsen på fremmed græs i denne sæson.

Gæsterne må undvære Atle Roar Håland, Martin Jørgensen, Søren Larsen og Mate Vatsadze. Sidstnævnte brækkede sin ankel i fredagens udekamp mod FC Nordsjælland. Brøndby har angriberen Oke Akpoveta i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem BIF og AGF hos Unibet.