Superligaen: Optakt og spilforslag til Brøndby-FC København


Brøndby 4.25 Uafgjort 3.55 FC København 1.80 (Kickoff søndag kl. 19:00)


Det 66. derby mellem Brøndby og FC København spilles søndag aften på Brøndby Stadion, og alt tyder på, at det bliver et mindeværdigt ét af slagsen. Mens hjemmeholdet med en sejr for alvor kan begynde at tro på overlevelse, så vil ét eller tre point til gæsterne betyde, at FCK vinder sin 10. danske mesterskabstitel på ærkerivalens hjemmebane.

Som vi så i efteråret, da BIF besejrede FCK i pokalturneringen på Brøndby Stadion, så er det bestemt ikke altid, at ligaformen kan bruges til at forudse resultatet af New Firm. Man plejer at sige med en kliché, at "kampene lever deres eget liv", og noget er der om det, når tilskuerne skaber et lydmæssigt inferno, og presset på spillerne vokser til et niveau, de ikke er vant til fra de øvrige kampe i Danmark.

"Det er så tæt på, det kan komme, og vi skal have en sejr i næste kamp. Vi skal have det guld hjem i år, nu hvor det glippede sidste år", siger FCK-forsvareren Kris Stadsgaard til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Spændingsniveauet kommer helt af sig selv. Når det er mod Brøndby, så er man 100 pct. klar hvis ikke 110."

Kris Stadsgaard scorede kampens eneste mål i det seneste ligaopgør mellem de to ærkerivaler tilbage i oktober. Den kamp blev ligesom de to foregående ligaopgør spillet i Parken, og vi skal helt tilbage til november 2011 for at finde det seneste ligaderby i Brøndby; dengang vandt hjemmeholdet 2-1 på sejrsmål af Thomas Rasmussen, der dermed sikrede Brøndby sin eneste ligasejr over FCK i de seneste 13 opgør. Tre af kampene i den periode er endt med pointdelinger.

Derbystatistikken på Brøndby Stadion er ganske lige med 12 sejre til BIF og 13 sejre til FCK, mens blot fem er endt uafgjort. Samlet set har FCK overtaget i de indbyrdes Superliga-dueller med BIF: Københavnerne har således vundet 33 ud af 65 opgør, mens de blågule har vundet 19.

Vi skal syv år tilbage for at finde det seneste målløse derby, så der plejer at være noget nær garanti for mål, når de blågule og Løverne tørner sammen. Søndag er det dog vigtigt at fokusere på, at begge hold har en masse at spille for ud over æren. Det kan derfor nemt blive et låst opgør, hvor ingen af holdene vil satse det store og risikere blottelser bagude.

Efter at FC Nordsjælland måtte nøjes med uafgjort fredag aften i Silkeborg, er X'et nok for FCK, der nu har spillet to gange uafgjort i træk, og i sidste weekends hjemmekamp mod kriseramte AGF var spillet alt andet end imponerende. BIF derimod formåede at hive tre potentielt livsvigtige point hjem på udebane mod OB og har dermed vundet tre af sine seneste fem kampe.

Gæsterne fra Parken er stærkere besat på samtlige positioner og stiller rimeligt nok op som relativt klar favorit, men BIF har hentet værdifulde point og tanket op på selvtillidskontoen på det seneste - både på og uden for banen - så vi satser på X'et og dermed endnu et dansk mesterskab til FCK til det fine odds 3.55.

Hjemmeholdet må undvære den karantæneramte midterforsvarer Dario Dumic, der i øvrigt netop har underskrevet en ny kontrakt med BIF.
 

Spilforslag:
Sats på, at at kampen ender uafgjort til odds 3.55


Klik her for at spille på derbyet mellem BIF og FCK hos Unibet

Klik her for at læse vores interview med FCK's Thomas Delaney forud for kampen mod BIF