Superligaen: Optakt og spilforslag til Brøndby-FC Nordsjælland


Brøndby 1.90 Uafgjort 3.55 FC Nordsjælland 3.75 (Kickoff torsdag kl. 19:00)


Den vigtigste kamp på Brøndby Stadion i mange år. Så enkelt kan det vist siges. Hjemmeholdet, Brøndby IF, har en godt fyldt arena i ryggen, når spillerne trasker ind på plænen til et opgør, der kan være med til at afgøre, om traditionsklubben rykker ned i 1. Division eller ej. Nederlag til BIF kombineret med sejr til AC Horsens i Haderslev betyder, at Auri & Co.'s værste mareridt pludselig er blevet forvandlet til nådesløs virkelighed. Sejr eller uafgjort derimod vil betyde, at mandagens kamp i Horsens bliver altafgørende.

Gæsterne fra Farum har sikret sig sølvmedaljerne, så der spekuleres i stor stil på, hvor meget engagement Kasper Hjulmands rødgule tropper går ind til kampen med. På den anden side: 4-1-sejren over OB i den seneste runde betød heller ikke det store for FC Nordsjælland, der uden de tre point fra dén kamp ville have været seks point foran nummer tre, Randers FC, hvis målscore (-7) er adskillige lysår fra FCN's ditto (+26).

"Det må primært være folk, der ikke har spillet på topniveau, som tror, at vi ikke har noget at spille for. Vi kan slå rekorder, vi har interne mål, der skal opfyldes, og vi har en kultur i klubben, der hedder, at vi altid præsterer. Ligegyldigt hvilken type kamp, det er, eller træning for den sags skyld. Det handler altid om at levere sit ypperste", siger Kasper Hjulmand til klubbens hjemmeside.

FCN kan glæde sig over at have landsholdsspiller Jores Okore tilbage i en trup, der ellers døjer med en del skader - dog primært i offensiven. På tribunen finder vi således Joshua John, Morten Nordstrand, Kasper Lorentzen og Uffe Bech.

Hjemmeholdet må undvære midterforsvareren Dario Dumic, der blev udvist i kampen i Aalborg, hvilket giver Auri visse problemer i det centrale forsvar, hvor også Clarence Goodson, der scorede kampens første mål mod AaB, er ude (pga. hjernerystelse). Mod en offensiv som FCN's, der har lavet otte mål i de seneste tre ligakampe, venter der en stor udfordring for de to spillere (sandsynligvis Albrechtsen og Stenderup), der ender med at udgøre den centrale akse i BIF's defensiv.

Vinder BIF over FCN på eget græs, vil det være første gang siden 2009. Siden dengang har Tigrene vundet to gange, mens det en enkelt gang er blevet uafgjort. I de seneste syv indbyrdes ligaopgør er det desuden kun blevet til én BIF-sejr, mens FCN har vundet tre gange - blandt andet i det seneste opgør tilbage i december (3-0 i Farum).

FCN har spillet tre af sine seneste kampe uafgjort, hvilket også gør sig gældende for BIF. X'et kan måske virke som et lidt forsigtigt spilforslag, men det er et resultat, som holder BIF i live i nedrykningskampen, og vi kommer næppe til at se et hjemmehold, der satser noget som helst, hvis det bærer hen mod en pointdeling i anden halvleg. Odds 3.55 i den forbindelse er bestemt værd at tage med.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.55


Klik her for at spille på kampen mellem BIF og FCN hos Unibet