Superligaen: Optakt og spilforslag til Esbjerg-AaB


Esbjerg 2.45 Uafgjort 3.40 AaB 2.70 (Kickoff mandag kl. 13:00)
 

En formidabel defensiv organisation har gjort, at mandagens hjemmehold, Esbjerg, har 26 point og er fem point over nedrykningsstregen i Superligaen. Det blev bekræftet i fredagens hjemmekamp mod bundrivalerne fra Brøndby, hvor EfB holdt buret rent og scorede det ene mål, der var nødvendigt for at tage alle tre point.

Med den udsatte kamp mod SønderjyskE i hånden er der meget, der tyder på, at oprykkerne kan klare frisag og få endnu en sæson i landets bedste række. De blåhvide vestjyder har Superligaens tredjebedste defensiv, men også rækkens dårligste offensiv. Kun 25 mål er der gået ind bag Hradecky i 23 kampe, men antallet af scorede mål er 21.

To sejre og en enkelt uafgjort er det blevet til i foråret for EfB, der dermed fortsat er ubesejret i 2013. Den uafgjorte kamp kom tidligere i marts mod mandagens modstander, AaB. 0-0 endte det i Aalborg, hvor de lokale helte stadig har årets første sejr til gode. 2-3 tabte de bolsjestribede i årets første kamp på udebane mod bundholdet Silkeborg, mens de efterfølgende tre kampe alle er endt uafgjort; 2-2, 0-0 og 2-2.

Især den seneste uafgjorte, mod AC Horsens, var en bitter pille at sluge for Kent Nielsens mandskab, der førte 2-0 ved pausen og så ud til at have alt under kontrol. At man kan kollapse så voldsomt efter pausen, lover ikke godt for holdets udsigt til at komme i betragtning til en eventuel tredjeplads. Før udekampen i Esbjerg har AaB seks point op til Randers, men nordjyderne har en hjemmekamp mod FC Nordsjælland i hånden.

Uafgjort og få mål er det åbenlyse bud på mandagens kamp i det vestjyske. Fem af de seneste syv indbyrdes ligakampe mellem EfB og AaB er således endt uafgjort, og der er kun blevet scoret otte mål i alt. Under 2.5 mål giver odds 1.75, mens under 1.5 mål kaster odds 3.30 af sig.

AaB har ikke vundet over EfB i de seneste ni indbyrdes opgør i Superligaen. I de 18 kampe, de to klubber har spillet i Esbjerg siden 1999, er AaB dog gået fra banen som vinder syv gange, mens hjemmeholdet har vundet seks. De første to Superliga-kampe mellem klubberne blev i øvrigt begge spillet i Esbjerg og endte begge 0-0.

Gæsterne må undvære midtbanefighteren og viceanføreren Rasmus Würtz, der er i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem EfB og AaB hos Unibet.