Superligaen: Optakt og spilforslag til Esbjerg-Brøndby


Esbjerg 2.35 Uafgjort 3.20 Brøndby 2.95 (Kickoff fredag kl. 17:00)


Hvis man tæller pokalopgør med, så møder fredagens hjemmehold, Esbjerg, og Brøndby hinanden tre gange på fem uger, og de seneste tre indbyrdes opgør (alle på Brøndby Stadion) er endt uafgjort. En pointdeling er dog ikke rigtig noget, nogen af holdene kan bruge til noget i påskekampen i det vestjyske. EfB har to point ned til stregen og Brøndby på 11. pladsen og måtte finde sig i at blive overhalet af bundrivalen SønderjyskE, der smadrede Silkeborg 5-0 torsdag.

EfB har kun vundet to af de seneste 12 indbyrdes opgør mod Brøndby i Superligaen, og vi skal helt tilbage til 2009 for at finde den seneste sejr. Gennem historien er det blot blevet til syv sejre over BIF i 35 forsøg.

Oprykkerne er imidlertid kommet rigtig godt i gang i foråret, hvor det er blevet til en hjemmesejr over AGF og uafgjort på udebane mod AaB. Forrige mandags udekamp mod SønderjyskE blev aflyst på grund af sne, og derfor har EfB en vigtig kamp i hånden i forhold til eksempelvis BIF. En sejr over bundrivalen fra den københavnske vestegn fredag eftermiddag kan muligvis være lig med overlevelse for de blåhvide.

"Resultaterne er nok et meget godt billede af de to holds jævnbyrdighed og af en liga, hvor alle slår alle, og de fleste kampe er meget lige", siger EfB-træner Jess Thorup og fortsætter:

"Vi har også øvet videre på det spillemæssige og taktiske plan, herunder afslutningsspillet. Vi kan blive bedre på alle parametre, men vi vil gerne lave flere mål".

BIF har både tabt, vundet og spillet uafgjort i foråret, og det bliver næppe nemt ude mod EfB, der har Superligaens tredjebedste defensiv. Kun 25 mål har holdet lukket ind i sæsonens 23 kampe. En meget imponerende statistik for et oprykkerhold. Som træner Thorup også hentyder til, er det i angrebet, problemerne ligger. 

Brøndby må undvære en af sine bedste spillere i denne sæson, angriberen Simon Makienok, der er ude med karantæne. Det gør ikke tingene bedre for et BIF-hold, der har den tredjedårligste offensiv i rækken. Kun 25 mål har holdet scoret i 23 kampe, og Makienok har lavet de 10.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.20


Klik her for at spille på kampen mellem EfB og BIF hos Unibet.