Superligaen: Optakt og spilforslag til Esbjerg-Randers FC


Esbjerg 2.45 Uafgjort 3.30 Randers FC 2.85 (Kickoff søndag kl. 14:00)


Efter tre 1-0-sejre i træk kom Esbjerg ned på jorden igen i tirsdagens udsatte kamp i Haderslev mod SønderjyskE; 1-3 lød nederlaget på. Det hører dog med til historien, at udeholdets angriber Jesper Lange dummede sig allerede i det 11. minut, da han slog en modstander. Blot to minutter senere lå bolden i vestjydernes mål. Man skal derfor være varsom med at drage de store forkromede konklusioner efter lokalopgøret.

EfB's modstander i den tidlige søndagskamp, Randers FC, tabte ligeledes i den forgangne weekend, men Colin Todds tropper var i modsætning til esbjergenserne fuldtallige i hele hjemmekampen mod Brøndbys bundhold, som man tidligere i sæsonen havde slået 2-0 på udebane. Dermed var RFC's første nederlag i år en realitet, og det skal blive spændende at se, om holdet kan rejse sig igen med det samme i en svær udekamp som den mod EfB.

Jess Thorups mandskab er rækkens femtebedste hjemmehold med 20 point for 12 kampe på eget græs, og det er kun FC Nordsjælland og FC København, der har lukket færre mål ind på hjemmebane. Randers er derimod rækkens femtebedste udehold med 19 point for 13 kampe.

Det er svært at forestille sig, at EfB med fem point ned til stregen igen kommer til at blive en del af nedrykningskampen, men der skal muligvis ikke mere til end 2-3 nederlag i træk, før spillerne begynder at ryste lidt i bukserne. Randers kan glæde sig over at have hele seks point ned til AaB på fjerdepladsen, og med mindre nederlaget til Brøndby mod forventning bliver starten på en længere RFC-nedtur, så ligner Hestene kommende bronzevindere.

Tre af de seneste syv indbyrdes ligaopgør mellem EfB og RFC er endt med pointdeling, og efter vores vurdering lurer der også et X i horisonten søndag eftermiddag i det vestjyske. Vi skal helt tilbage til 2008 for at finde den seneste hjemmesejr til EfB mod Randers; ja, det er faktisk ikke lykkedes EfB at besejre RFC i de seneste syv indbyrdes ligaopgør. Syv er også antallet af uafgjorte kampe, som de to hold har spillet i Superligaen gennem tiderne, hvor det er blevet til i alt 20 indbyrdes opgør.

Hjemmeholdet må undvære de to karantæneramte spillere Jesper Lange og Hans Henrik Andreasen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30


Klik her for at spille på den tidlige søndagskamp mellem EfB og RFC hos Unibet.