Superligaen: Optakt og spilforslag til FC København-Esbjerg


FC København 1.40 Uafgjort 4.40 Esbjerg 7.70 (Kickoff søndag kl. 19:00)


Mens FC København har haft en uges tid til at svede tømmermændene ud af kroppen efter mesterskabsfejringen på Brøndby Stadion i sidste weekend, så har de nykårede pokalvindere, oprykkerne fra Esbjerg, kun haft tre døgn at komme sig i, når de igen løber ind på Parkens græstæppe søndag aften.

Det er nok tvivlsomt, om EfB-træner Jess Thorup har givet sine spillere lov til at gå amok i det københavnske natteliv efter 1-0-sejren over Randers i pokalfinalen torsdag eftermiddag. Mere sandsynligt er det, at den hårde kamp stadig sidder en smule i benene på de vestjyske spillere.

Med pokaltriumfen har EfB sikret sig europæisk deltagelse efter sommerferien. Det betyder, at de blåhvide ikke har andet end æren (og en potentiel fjerdeplads) at spille for i de resterende tre runder af sæsonen. Også for hjemmeholdet gør det sig gældende, at det kun er egen forfængelighed og værdighed, der spiller en rolle i de resterende ligakampe. Træner Ariël Jacobs har naturligt nok erklæret, at målet er ni point i de sidste tre kampe, men hvad det sikrede mesterskab vil betyde mentalt for hjemmeholdets spillere, har vi stadig til gode at se.

FCK er med afstand det bedste hjemmehold i Superligaen med 39 point for 15 kampe i Parken, og Løverne er som det eneste hold i rækken fortsat ubesejret i egen hule i denne sæson. Gæsterne fra EfB har derimod vist alt andet end rovdyrsinstinkter på udebane (15 point i 15 kampe), og det er primært via (smalle) sejre på hjemmebane, at den flotte placering i landets bedste række er blevet sikret. Det er kun AC Horsens, der har fået færre point på udebane (14).

EfB's problem er åbenlyst, når man nærstuderer tallene. Holdet har kun scoret ni (!) mål i sæsonens 15 udekampe, hvilket ikke overraskende er det laveste antal scoringer på udebane i Superligaen. Samlet set er det kun førnævnte ACH, der har scoret færre mål (27) gennem sæsonens hidtil 30 kampe end EfB (30). Det er med andre ord svært at forestille sig, at det bliver EfB, der får lov til at score det 10. mål i Parken mod FCK i Superligaen i denne sæson. Clean sheet til hjemmeholdet kaster odds 1.95 af sig.

EfB har kun vundet én af de seneste 10 indbyrdes ligakampe mod FCK, og dén kamp daterer sig helt tilbage til 2009, hvor esbjergenserne vandt 2-0 i Parken på mål af Søren Rieks og Jesper Lange. De seneste tre indbyrdes opgør er spillet i Esbjerg, og her er det blevet til to uafgjorte og én FCK-sejr. Sidst holdene mødtes i Parken i ligaen (2010), vandt hjemmeholdet 3-1 på mål af Dame N'Doye (2) og Zdenek Pospech. Jesper Lange reducerede til 1-2 for gæsterne. 

FCK's midtbanespiller Thomas Delaney ragede et gult kort til sig på Brøndby Stadion, hvilket betyder, at han misser søndagens kamp. Hos gæsterne sidder angriberen Jesper Lange (som nævnt flittig målscorer mod netop FCK) i skammekrogen.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder kampen til odds 1.40


Klik her for at spille på kampen mellem FCK og EfB hos Unibet