Superligaen: Optakt og spilforslag til FC København-Randers FC


FC København 1.30 Uafgjort 4.75 Randers FC 11.00 (Kickoff søndag kl. 17:00)

Sidste sæsons sølvvindere fra FC København kan for en stund spille sig 12 point foran FC Nordsjælland og AaB, hvis det lykkes at leve op til favoritværdigheden hjemme mod Randers FC's oprykkere, der har overrasket alt og alle og pt. indtager femtepladsen i Superligaen.

FCK er fortsat ubesejret i Parken og har rækkens bedste hjemmebanestatistik med 25 point for ni kampe, hvor Løverne kun har lukket fem mål ind og samtidig scoret 25.

Randers har en acceptabel, men ikke ligefrem imponerende udebanestatistik, der siger 3-3-3. 1-6-nederlaget i første runde til SønderjyskE på udebane sætter fortsat sit præg på målscoren på fremmed græs: 10-17. Dengang så det ud til, at klubbens tilbagevenden til landets bedste række skulle udvikle sig til et sandt mareridt, men det har bestemt ikke været tilfældet.

FCK blev onsdag slået ud af DBU Pokalen med et 0-1-nederlag på udebane til Brøndby i en kamp, hvor tilskuerballade stjal overskrifterne. RFC vandt på hjemmebane 2-1 over FC Midtjylland i samme turnering, men tabte 0-1 til AaB på hjemmebane i ligasammenhæng i sidste weekend. I Superligaen har FCK vundet fire kampe på stribe, så det vil være for meget at sige, at det er et såret hjemmehold, der stille op til dagens kamp.

I 10 forsøg har Randers kun vundet én kamp i Parken, mens hjemmeholdet har snuppet sejren i otte tilfælde. Ud af de seneste 10 indbyrdes kampe i både Randers og København har FCK vundet de syv. Der er med andre ord ikke meget, der taler for point til udeholdet i denne kamp. Det betyder dog ikke, at Randers ikke vil være i stand til at give hjemmeholdet modstand, og samtidig kan Colin Todd & Co. håbe på, at FCK har det ene øje på torsdagens altafgørende kamp i Europa League mod Steaua Bukarest i Parken.

Bortset fra Johan Wiland og Christian Bolaños kan hjemmeholdet stille i stærkeste start-11'er, efter at Nicolai Jørgensen er tilbage i truppen efter sin skade. Også Igor Vetokele er med igen.

Randers må på grund af skader undvære Anders Egholm, Remco van der Schaaf og Lasse Rise.

Rurik Gislasson (FCK) og Charlie Davies (RFC) er i karantæne til kampen.

Spilforslag:
Sats på, at hjemmeholdet vinder med handicap -1 til odds 1.84.