Superligaen: Optakt og spilforslag til FC København-SønderjyskE


FC København 1.45 Uafgjort 4.15 SønderjyskE 7.00 (Kickoff mandag kl. 17:00)


Luften ser ud til at være gået ud af de nykårede danske mestre fra FC København, der efter 0-1-nederlaget på udebane til Randers FC kun har vundet én kamp ud af de seneste ni og ikke har formået at score i de seneste fire Superliga-kampe. Meget usædvanligt for et hold, der har ligaens topscorer, Andreas Cornelius, og som ellers har lavet 61 mål i sæsonens 32 kampe. Sidst FCK vandt i Parken, var for over to måneder siden, da det blev til 2-1 mod bundholdet AC Horsens. 

Mandagens modstander, SønderjyskE, derimod er godt kørende for tiden og kunne med 4-2-sejren over AC Horsens torsdag aften vide sig 100 pct. sikker på overlevelse. Før sidste runde ligger de lyseblå fra Haderslev nummer otte med seks point ned til stregen og det tredjehøjeste antal scoringer i Superligaen (52). Særligt på udebane har Lars Søndergaards tropper været stærke med 23 erobrede point, hvilket kun overgåes af mandagens modstander, FCK (25).

På trods af den store afstand i tabellen er der med andre ord ingen tvivl om, hvem det mest formstærke hold er, men rent historisk har der ikke været meget at komme efter for sønderjyderne, når modstanderen har heddet FCK. Det er ganske enkelt aldrig lykkedes SønderjyskE at slå Løverne i Superligaen. Ud af de 20 indbyrdes opgør har københavnerne vundet de 16, mens fire er endt uafgjort. I Parken ser det endnu værre ud for SønderjyskE, der aldrig har fået så meget som ét point på Nationalarenaen.

Det tror vi, der bliver lavet om på mandag i en kamp, hvor der ellers er dækket op til fest på FCK's hjemmebane med massevis af tilskuere og oppustelige badedyr, som traditionen byder i hovedstadsklubbens sidste ligakamp inden sommerferien. Løverne lader til allerede at være på stranden rent mentalt, og gæsterne kommer med masser af selvtillid og mål i bagagen. 18 mål i de seneste syv ligakampe er det blevet til, og især fløjraketten Lasse Vibe ligner en mand, der nyder at spille bold i øjeblikket.

To af de seneste tre indbyrdes opgør er endt uafgjort, og det er også det, vi tror, der bliver kampens resultat mandag eftermiddag i Parken. Odds 7.00 på gæsterne frister efter den senere tids udvikling, men vi tror trods alt, at det guldvindende hjemmehold mobiliserer de sidste kræfter og byder de formstærke sønderjyder op til dans i en tæt kamp, der kommer til at bølge frem og tilbage på Parkens hårdt prøvede græstæppe.

Hjemmeholdet må undvære topscorer Andreas Cornelius og forsvarsspilleren Sölvi Ottesen, der begge er i karantæne, mens gæsterne har den målfarlige fløj Johan Absalonsen i skammekrogen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 4.15


Klik her for at spille på kampen mellem FCK og SønderjyskE hos Unibet