Superligaen: Optakt og spilforslag til FC Nordsjælland-FC Midtjylland


FC Nordsjælland 1.80 Uafgjort 3.50 FC Midtjylland 4.35 (Kickoff mandag kl. 15:00)
 

De danske mestre fra FC Nordsjælland kan være glade for, at mandagens kamp bliver spillet i Farum og ikke i Herning. Mens det i 12 indbyrdes opgør i Farum er blevet til fire sejre til hvert hold og fire uafgjorte, er FC Midtjylland en af FCN's skrækmodstandere på fremmed græs. I 20 udekampe er det således kun lykkedes Tigrene at vinde én kamp, mens Ulvene har taget sejren 11 gange.

De seneste tre kampe mellem de to klubber er blevet spillet i Herning, og her er de to endt uafgjort, mens det i opgøret tidligere på måneden endte med en pointdeling, 1-1. Kigger vi nærmere på FCN's hjemmebanestatistik mod FCM, så finder vi ud af, at vi skal helt tilbage til maj 2009 for at finde den seneste udesejr. Siden dengang har de to hold mødt hinanden tre gange på Farum Park, og her er det blevet til to uafgjorte og en enkelt FCN-sejr.

FCN er fortsat ubesejret i foråret, hvor det er blevet til to sejre og en enkelt uafgjort (mod FCM). Holdets udekamp i Aalborg blev afbrudt på grund af snevejr. I fredagens hjemmekamp scorede holdet hele fire gange mod AGF, der reelt aldrig var i nærheden af at tage point med hjem fra Farum i 4-2-kampen. FCM har spillet sine seneste tre kampe uafgjort (bl.a. 2-2 mod FC København i Herning i fredags) og vandt i forårspremieren 1-0 hjemme over SønderjyskE. Der er derfor tale om to hold med rigelige mængder selvtillid.

Farum-holdet har ikke tabt hjemme i egen hule i over et år i Superligaen, og selvom det næppe bliver til endnu et mesterskab i år, så kører det rigtig godt for FCN i øjeblikket. FCN er det næstbedste hjemmehold i rækken, og det er især bemærkelsesværdigt, at der kun er blevet lukket otte mål ind i de 12 kampe på eget (kunst)græs. Fire af sæsonens hjemmekampe er endt uafgjort.

FCM er Superligaens næstdårligste udehold - kun undergået af Esbjergs oprykkere. Ni sølle point er det blevet til i 11 udekampe, hvor holdets resultatstatistik siger 2-3-6. AaB og AC Horsens er de to hjemmehold, som FCM har besejret.

De to hold mødtes på Farum Park i pokalturneringens fjerde runde, og her var det gæsterne, der sneg sig videre i turneringen takket være en 3-2-sejr. Det forventes at blive en meget tæt kamp mandag, hvor FCM vil gøre alt for at få minimeret hullet op til AGF på sjettepladsen. Med en sejr i Farum vil FCM blot have to point op til aarhusianerne, der spiller mandagens sene kamp mod Brøndby.

Hjemmeholdet har fortsat Kasper Lorentzen og Joe Sise på skadeslisten, og gæsterne må undvære den rygskadede Kolja Afriyie. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50


Klik her for at spille på kampen mellem FCN og FCM hos Unibet.