Superligaen: Optakt og spilforslag til fredagskampen Silkeborg-AaB


Silkeborg IF 2.80 Uafgjort 3.35 AaB 2.40 (Kickoff kl. 18:30)

Så er vi der næsten. Fremme ved det fløjt, der betyder, at Superligaen er tilbage, og at foråret er over os. Klokken halv syv fredag aften tager Silkeborg og AaB hul på den første runde i anden halvdel af sæsonen i den bedste danske række, som har ligget i vinterhi siden midten af december. Over to en halv måned uden Superliga-bold er lang tid - ikke kun for tilhængerne, men så sandelig også for spillere og trænere. Der er mange ubekendte. Derfor er det med bævende fingre, vi kaster os ud i den første Superliga-kampoptakt med spilforslag i år. 

Snevejret i december spolerede AaB's sidste kamp i efteråret, men en uge fra eller til gør næppe nogen forskel i så lang en pause, og som oddsene indikerer, så står vi over for noget, der meget vel kan gå hen at blive en ret tæt kamp - dog med AaB (nummer tre) som lille udebanefavorit. Silkeborg sluttede 2012 af med en 3-3'er mod AGF på udebane i et opgør, hvor Viggo Jensens tropper var foran 3-1 med fem minutter igen. De to tabte point gjorde, at SIF måtte overvintre på 11. pladsen, ét point under nedrykningsstregen.

En uafgjort kunne det også meget vel ende med i forårets første kamp - et resultat som begge hold kan leve med, men som ingen kan bruge til det helt store i forhold til placeringen i tabellen. Fire af de seneste otte indbyrdes opgør mellem de to klubber er endt med pointdeling. Odds 3.35 er i den forbindelse værd at tage med.

Kigger man nærmere på historien og de indbyrdes opgør mellem de to jyske traditionsklubber, så finder man ud af, at der ikke er én af klubberne, der har domineret. Ud af 61 opgør har SIF vundet de 19, 22 er endt uafgjort, og AaB har sejret 20 gange. 11 af de 28 kampe i Silkeborg har hjemmeholdet trukket sig sejrsrigt ud af, mens gæsterne har snuppet alle pointene i syv tilfælde. Ud af de seneste fem indbyrdes opgør har SIF dog vundet de tre, og AaB har vundet ét.

"Vi ved, at vi skal op mod et smart og erfarent hold, hvor mange spillere har spillet sammen i lang tid. Silkeborg vil blive en udfordring for alle hold i foråret", siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

Den tidligere EM-helt må undvære Anders Due, Rasmus Thelander og Kayke, der alle tre er ude med skader, men kan give debut til Søren Frederiksen, der er kommet fra FC København. Hjemmeholdets træner, Viggo Jensen, må klare sig uden en skadet Thorbjørn Holst Rasmussen, men har derudover ikke de store bekymringer på vegne af spillernes form:

"Vi har haft rigtig gode betingelser forud for sæsonen med træningslejrene i Portugal og Tyrkiet. Derudover har kunstgræsbanen på Søholt har også fungeret upåklageligt", siger den rutinerede træner til SIF's hjemmeside.

Begge hold har en mand i karantæne; hjemmeholdet må undvære Sune Kiilerich, mens gæsterne må klare sig uden Kenneth Emil Petersen. De to kom sjovt nok begge på tavlen den 30. september sidste år, da SIF slog AaB 2-1 på Mascot Park. Kiilerich scorede kampens første mål efter blot fire minutters spil, mens Kenneth Emil Petersen lavede et trøstemål med et kvarters tid tilbage af opgøret. Inden da havde hjemmeholdets topscorer, Marvin Pourié, udbygget føringen med sit 2-0-mål. Tyskeren giver odds 2.80 som målscorer i fredagens kamp.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.35
Sats på, at Marvin Pourié scorer i løbet af kampen til odds 2.80
 

Klik her for at spille på kampen mellem Silkeborg og AaB