Superligaen: Optakt og spilforslag til fredagskampen Silkeborg IF-Esbjerg


Silkeborg IF 2.45 Uafgjort 3.40 Esbjerg 2.70 (Kickoff fredag kl. 18:30)
 

Fredagens hjemmehold kan glæde sig over igen at have topscorer Marvin Pourie med efter overstået karantæne. På trods af tyskerens fravær viste Silkeborg IF målfarlighed i den vigtige udekamp mod bundrivalen Brøndby, der endte 2-2. Kasper Risgård og Christian Holst viste, at der trods alt er andre offensive kræfter hos de rødhvide, der er klar til at træde til, når Pourie har fået revet for mange af de efterhånden obligatoriske advarsler til sig.

Tilbage står dog det faktum, at SIF fortsat ligger som bundprop i tabellen på grund af en dårligere målscore end BIF og AC Horsens. Når man har sluppet 57 mål ind i 28 kampe, så kan det næsten ikke være anderledes. Der er med andre ord god grund til at mene, at SIF har brug for alle tre point fredag, når midterholdet Esbjerg kommer på besøg.

EfB kommer fra et dugfrisk 0-1-hjemmebanenederlag i mandagskampen mod FC Midtjylland. Selvom det er gået op og ned for Jess Thorup & Co. de seneste uger, så peger pilen trods alt fremad, når man også tager pokalsejren over BIF og den deraf følgende finaleplads med i betragtning. Holdet var en skygge af sig selv i kampen mod FCM, men at der er rigelig med kvalitet i vestjydernes trup til, at holdet ikke bør komme i nedrykningsfare igen i denne sæson, er mange vist enige om.

Med et udbytte på 12 point for 14 udekampe er EfB imidlertid Superligaens dårligste hold på fremmed græs; kun otte mål har holdet scoret i disse 14 kampe. Silkeborg derimod er rækkens næstdårligste hjemmehold med en høst på 13 point for 13 kampe og sølle 12 scorede kasser. Det ligner unægteligt en potentiel uafgjort med få mål, så overvej at satse på under 2.5 mål til odds 1.80.

To af de seneste fire indbyrdes kampe er endt 1-1, og dette resultat vil bestemt ikke chokere i denne rundes fredagskamp. Som ciffertip giver det 6.75. Gennem historien er fem af de 13 indbyrdes opgør på Silkeborg Stadion endt med en pointdeling, og SIF har kun vundet to af de seneste 12 indbyrdes opgør ude og hjemme, mens EfB har taget sejren syv gange. I den seneste kamp mellem de to jyske klubber halede de hvidblå da også sejren hjem takket være en 1-0'er i Esbjerg. Jesper Lange scorede kampens eneste mål.

Hjemmeholdet må undvære Jesper Bech, der er i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på fredagskampen mellem SIF og EfB hos Unibet