Superligaen: Optakt og spilforslag til lørdagskampen AGF-AC Horsens


AGF 2.20 Uafgjort 3.25 AC Horsens 3.25 (Kickoff lørdag kl. 17:00)
 

Der er lagt op til en vaskeægte gyser lørdag eftermiddag i Smilets By, når De Hvide tager imod Den Gule Fare i kampen om Østjylland. Hjemmeholdet, AGF, er pludselig begyndt at mærke bundholdenes varme ånde i nakken, og før Superliga-rundens første kamp har aarhusianerne kun seks point ned til stregen og AC Horsens. Der er derfor tale om det, som bliver kaldt en sekspointskamp - dvs. en kamp, hvor tre vundne point i lige så høj grad er tre tabte for modstanderen.

Begge østjyske klubber er kommet skidt i gang med foråret, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr i syv kampe; mens AGF blot har erobret tre point i år, så har Johnny Mølby & Co. fået fire. Lørdagens hjemmehold har tabt de seneste fire ligakampe og blev senest besejret i 1-3 i Silkeborg - gæsterne har ikke fået point i sine seneste tre opgør og fik senest tæsk 5-2 på udebane mod FC Midtjylland.

"Der venter en nervepirrende kamp på lørdag mellem to hold, der har ryggen mod muren i øjeblikket, og både vi og AGF ved, at vi kan trække dem med ned i dyndet", siger AC Horsens' anfører, Martin Retov, til klubbens hjemmeside.

AGF har traditionelt haft det svært mod ACH. I de 14 indbyrdes ligakampe er det kun blevet til fire AGF-sejre, mens ACH har vundet halvdelen. I Aarhus ser det endnu værre ud - her har hjemmeholdet kun vundet to gange ud af seks kampe mod ACH, der er rejst hjem med fuld gevinst hele fire gange. De to hidtidige kampe i sæsonen (begge spillet i Horsens) er dog endt med en sejr til hvert hold.

ACH får i gennemsnit kun ét point pr. udekamp og er rækkens næstmindst scorende mandskab på fremmed græs med 11 kasser i 13 kampe. Kigger vi over alle sæsonens 27 runder, så er der intet hold, der har scoret færre mål end Horsens' 26. AGF's 15 point i sæsonens 14 hjemmekampe er ikke mere imponerende - kun tre sejre hjemme i Aarhus er det blevet til.

Horsens er det vel nok mest formsvage hold i Superligaen, og selvom AGF som nævnt ikke har vist gode takter på hjemmebanen i denne sæson, så tror vi på, at Peter Sørensens tropper mander sig op og snupper en spinkel hjemmesejr mod et Horsens-hold, der nok stadig er en smule mærket efter onsdagens hårde pokalnederlag til Randers. Overvej evt. at satse på en AGF-sejr på ét mål, hvilket giver odds 4.00.

Gæsterne må undvære en lang række stamspillere: Jude Nworuh, Ken Fagerberg, Lasse Kryger, Mads Agesen og Søren Jensen. Hjemmeholdet må klare sig uden Atle Roar Håland, Martin Jørgensen, Mate Vadsadze, Stephan Petersen og Søren Larsen.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at AGF vinder til odds 2.20


Klik her for at spille på lørdagskampen mellem AGF og AC Horsens hos Unibet