Superligaen: Optakt og spilforslag til lørdagskampen AGF-SønderjyskE


AGF 2.50 Uafgjort 3.30 SønderjyskE 2.70 (Kickoff lørdag kl. 17:00)
 

Hvad er det dog, AGF har gang i? Det er der nok mange, der spørger sig selv om - ikke kun i Aarhus, men over hele landet. De Hvide er uden sejr i de seneste syv ligakampe og har kun scoret fem mål i samme periode. Den slags sætter naturligvis sine spor i tabellen, hvor Peter Sørensen & Co. før 31. runde befinder sig på niendepladsen med sølle fire point ned til stregen. Kombinationen af kummerlige resultater og masser af point til bundholdene har gjort, at nedrykningsspøgelset svæver faretruende over landets næststørste by.

Kravet er naturligvis tre point på hjemmebane mod SønderjyskE, der har to point mere end AGF i Superligaen. Der er dog ikke meget, der tyder på, at det bliver nemt for AGF, for SønderjyskE har haft et fint forår og vandt senest 1-0 på hjemmebane over bronzebejlerne fra AaB. Lars Søndergaards lyseblå tropper er dermed ubesejret i de seneste fem ligakampe (fire sejre) - imponerende for en klub, der af mange blev spået som en af de primære nedrykningskandidater.

Hvis man kigger på de indbyrdes opgør siden den første Superliga-kamp mellem de to jyske klubber for 13 år siden, så ser det ganske lige ud. SønderjyskE har vundet fem gange, seks er endt uafgjort, og AGF har taget sejren i seks tilfælde. Målscoren efter de 17 indbyrdes kampe er 22-21 i sønderjydernes favør. Ser vi på de seneste syv indbyrdes opgør, er det dog kun blevet til én AGF-sejr; den kom til gengæld i den seneste dyst (i Haderslev tilbage i oktober) og lød på de overbevisende cifre 3-0.

AGF har udviklet sig til lidt af en specialist i at spille uafgjort på eget græs. Det er sket hele syv gange i denne sæsons 15 kampe i Aarhus. Med et beskedent pointudbytte på 16 point er GF'erne de fjerdedårligste på eget græs i Superligaen.

Gæsterne fra Haderslev trives godt på farten, og er med sine 23 point i 14 udekampe kun overgået af førerholdet, FC København, når det kommer til styrke på udebane. Holdets syv sejre på fremmed græs er det til gengæld kun AaB, der kan matche, og aalborgenserne har spillet to udekampe flere end SønderjyskE på nuværende tidspunkt.

Gæsterne har i Lasse Vibe en offensivspiller, der kan gøre ondt på hjemmeholdets vaklende defensiv, og i det hele taget tror vi ikke, at tandløse AGF magter at overliste de snu sønderjyder, der med en sejr vil sparke den sidste rest af nedrykningssnak af banen. Udesejr!

Hjemmeholdet har Davit Skhirtladze i karantæne, mens Hallgrimur Jonasson sidder i skammekrogen hos gæsterne.
 

Spilforslag:
Sats på, at SønderjyskE vinder til odds 2.70


Klik her for at spille på lørdagskampen mellem AGF og SønderjyskE hos Unibet