Superligaen: Optakt og spilforslag til mandagskampen AaB-Silkeborg


AaB 1.90 Uafgjort 3.40 Silkeborg IF 4.00 (Kickoff mandag kl. 19:00)


AaB er som det eneste hold i Superligaen stadig på jagt efter sin første sejr i foråret. Indtil videre er det blevet til tre nederlag og tre uafgjorte, hvilket må siges at være lidt af en streg i regningen for en klub, der i vinterpausen lå til at kunne spille med om en plads i top-3. Det virker ikke længere realistisk for Kent Nielsen & Co., der dog går ind til mandagskampen mod bundproppen Silkeborg IF med et begrundet håb om, at de første tre point ligger og venter.

Nordjyderne spillede en fin kamp torsdag mod FC Nordsjælland, men manglende skarphed foran Jesper Hansen i gæsternes mål betød, at AaB igen, igen måtte gå skuffede fra banen. Alt andet end en sejr mod SIF vil være endnu en skuffelse i aalborgensernes forsømte forår.

SIF fik de fleste til at spærre øjnene op, da det i den seneste runde blev til en 1-0-sejr på hjemmebane mod rækkens suveræne førerhold, FC København. Marvin Pourie viste endnu en gang sine store evner som afslutter, og selvom FCK'erne havde mange store chancer - inkl. et skud på stolpen til sidst i kampen - så er der al mulig grund til, at SIF'erne kan klappe sig selv på skulderen efter den store præstation.

Kigger vi på statistikken mellem de to jyske klubber, så finder vi ud af, at bundholdet SIF rent faktisk har vundet de to kampe mod AaB i denne sæson med 2-1 og senest 3-2. Begge kampe blev dog spillet i Silkeborg, og vi skal helt tilbage til 2009 for at finde den seneste SIF-sejr i Aalborg. Siden dengang er der spillet fire indbyrdes kampe i det nordjyske, og her har hjemmeholdet vundet to, mens to er endt med pointdeling.

De to klubber har mødt hinanden 33 gange i Aalborg, og her er det lykkedes for gæsterne at vinde otte, mens de bolsjestribede værter har taget sejren 13 gange. Tager vi også kampene i Silkeborg med, så ser vi, at det næsten ikke kan blive mere lige med 20 sejre til hver og 22 uafgjorte samt en målscore i AaB's favør på 84-82.

Vi tror, at sejren over FCK har givet SIF-spillerne så meget selvtillid, at det bliver til ét point i Aalborg mod et hjemmehold, hvis sæson stille og roligt er ved at smuldre væk. Fire af de seneste ni indbyrdes ligaopgør er endt uafgjort.

Silkeborg må undvære midtbanespilleren Kasper Risgård, der er i karantæne, samt Thorbjørn Holst og holdets normale førstevalg på mål, Lasse Heinze, der er skadet. Hjemmeholdet har ingen skader blandt stamspillerne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem AaB og SIF hos Unibet.