Superligaen: Optakt og spilforslag til mandagskampen Esbjerg-FC Midtjylland


Esbjerg 2.45 Uafgjort 3.40 FC Midtjylland 2.70 (Kickoff mandag kl. 19:00)


Kampprogrammet behandler Esbjerg nådigt, når det efter den hårde pokalfight mod Brøndby torsdag aften har tildelt vestjyderne en mandagskamp og dermed flere dage at restituere i. Avancementet til pokalfinalen efter forlænget spilletid giver naturligvis et hvilket som helst hold et ordentligt boost, og EfB er i forvejen et mandskab med masser af selvtillid efter et forår, hvor organisationen - særligt den defensive - i dén grad er trådt i karakter.

Glen Riddersholms tropper drager til Esbjerg med to dugfriske sejre over bundholdene SønderjyskE (2-0 ude) og senest AC Horsens (5-2 hjemme) i bagagen, og umiddelbart har holdet svaret effektivt igen på den snak om mulig nedrykning, der begyndte at brede sig i medierne. Før denne weekends runde har FCM syv point ned til stregen, og selvom Ulvene endnu ikke kan ånde lettet op, så er det svært at forestille sig, at midtjyderne rykker ned.

Der har været meget fokus på EfB's defensiv, der i skrivende stund er Danmarks næststærkeste (sammen med FCN's ditto); kun 28 mål har forsvarslinjen lukket ind i sæsonens 27 kampe. I de seneste par uger er det blåhvide angreb imidlertid begyndt at røre på sig - for første gang i sæsonen. Særligt Youssef Toutouh, Arnar Smarason og Martin Braithwaite har vist giftighed foran kassen. Sidstnævnte har scoret tre gange i de seneste to kampe inklusiv pokalsejren mod BIF.

Kigger vi på statistikken, så finder vi ud af, at EfB blot har vundet én af de seneste otte indbyrdes ligaopgør, mens tre er endt uafgjort. Siden den første Superligakamp mellem de to klubber tilbage i 1991 har FCM dog kun vundet tre gange ud af 16 forsøg i Esbjerg. Hjemmeholdet har vundet de 12.

EfB og FCM ligger med bare ét point mellem sig på henholdsvis sjette- og syvendepladsen, og oddsene viser også, at der er lagt op til en kamp mellem to relativt jævnbyrdige hold. Der er kun blevet scoret to mål i de seneste tre indbyrdes opgør, og vi satser på en målfattig uafgjort på 0-0 eller 1-1 mandag aften. Det seneste opgør mellem EfB og FCM endte i øvrigt 0-0 i november i Herning.

Hjemmeholdet har Jesper Lange i karantæne, mens gæsterne må undvære Kristian Bak Nielsen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 2.40


Klik her for at spille på mandagskampen mellem EfB og FCM hos Unibet