Superligaen: Optakt og spilforslag til OB-Randers FC


OB 2.05 Uafgjort 3.40 Randers FC 3.35 (Kickoff torsdag kl. 19:00)


Indtil videre kan man roligt kalde OB's forår for forsømt. Troels Bech & Co. har tabt tre kampe og spillet det udsatte opgør fra sidste spillerunde i efteråret uafgjort 2-2 mod AaB. Ikke just tilfredsstillende for den ambitiøse fynske klub, som mange havde spået en plads i top-3 eller -4 i denne sæson. Torsdag aften kommer OB's på mange måder diametrale modsætning i denne sæson, oprykkeren Randers FC, på besøg i Odense. Colin Todds lyseblå heste har taget alle med storm og ligger før runde 24 sensationelt på andenpladsen.

RFC har endnu ikke lukket mål ind i år, hvor det er blevet til tre sejre ud af tre mulige og en målscore på 5-0. Senest blev det til en alt andet end overbevisende 1-0-sejr på hjemmebane over bundholdet Silkeborg, men som man siger: Det er den slags, der kendetegner et tophold, og det er lige præcis det, Randers er blevet. God organisation, rutineret fight på midten af banen, hurtige fløjspillere og skarpe angribere har været opskriften på succes, og i en liga, hvor mange af holdene i subtoppen endnu har til gode at ramme en acceptabel form for stabilitet, er det slet ikke utænkeligt, at den står på medaljer i Randers til maj.

Medaljer får OB næppe i denne sæson. Syv point er der op til FC Nordsjællands mestre på tredjepladsen, og på trods af, at Striberne har en trup, der bør kunne spille med om de øverste pladser, så virker spillerne af og til famlende og usikre på banen - ikke et symptom, der udelukkende kan forklares med fraværet af den skadede offensive profil Rasmus Falk. Bagude kan OB så småt skimte FC Midtjylland, der stille og roligt er ved at lukke hullet mellem den øverste og nederste halvdel af Superligaen. Fem point har midtjyderne op til OB før påskerunden.

OB har tabt de seneste to ligakampe mod RFC med henholdsvis 2-3 og 0-1, men har historisk set et fint tag på jyderne i Superligaen. I 20 indbyrdes opgør har OB vundet de ni, mens syv er endt med uafgjort. Hjemme i Odense har holdet vundet halvdelen af de hidtil 12 spillede kampe. I de seneste fire års tid (ni kampe) er det bølget frem og tilbage rent resultatmæssigt med tre OB-sejre, tre uafgjorte og tre RFC-gevinster. Torsdag aften ligger spilværdien i x'et til odds 3.40, og en pointdeling vil ikke være et hårdt slag i ansigtet på nogen af klubberne.

Hos OB er Rasmus Falk, Christian Sørensen og Mads Toppel skadet. Udeholdet må undvære sin topscorer, Ronnie Schwartz, og midtbaneslideren Christian Keller, der begge er i karantæne. I stedet kommer Pierre Boya og U19-ligaens topscorer, Kasper Junker, ind i truppen. Det bliver en udfordring for træner Colin Todd at klare sig uden de to profiler, men det er også i den slags "nødsituationer", at englænderen skal spille med sine taktiske muskler.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på kampen mellem OB og RFC hos Unibet.