Superligaen: Optakt og spilforslag til Silkeborg-FC Midtjylland


Silkeborg 4.90 Uafgjort 4.00 FC Midtjylland 1.62 (Kickoff torsdag kl. 19:00)


Med 0-2-nederlaget i Horsens mandag aften satte Viggo Jensens Silkeborg IF sig på den første nedrykningsplads, og dermed står den på 1. Division for traditionsklubben efter sommerferien. En elendig defensiv kombineret med en offensiv, der stort set har været afhængig af topscorer Marvin Pourie endte som forventet med at koste SIF livet i landets bedste række. Når man lukker 62 mål ind og kun scorer 34 selv i 31 kampe, så kan det ikke være anderledes.

Torsdag aften skal SIF så stå over for sit hjemmepublikum for sidste gang i sæsonen, når formstærke FC Midtjylland kommer på besøg fra Herning. SIF er sammen med SønderjyskE det dårligste hjemmehold i Superligaen med beskedne 14 point, og det er blandt andet derfor ganske bemærkelsesværdigt, at de rødklædte silkeborgensere ikke har tabt til FCM i de seneste seks indbyrdes ligakampe. Fire af disse kampe er endt med SIF-sejr - senest i december, da holdet overraskende vandt 3-1 i Herning.

Siden 2000 ser statistikken dog ikke nær så god ud for SIF, der kun har besejret FCM otte gange i 29 forsøg. Ulvene derimod har vundet 15 af de indbyrdes ligaopgør; den seneste FCM-sejr daterer sig tilbage til november 2010, da de rødsorte vandt 2-1 på hjemmebane. Vi skal i øvrigt over tre år tilbage i tiden for at finde den seneste FCM-sejr i Silkeborg.

Glen Riddersholm & Co. har tre point op til AaB på den fjerdeplads, der giver plads i Europa League, og der er ingen tvivl om, at det er det, der er målet for fusionsklubben. Med en hjemmekamp mod AGF i sidste runde er det umiddelbart ikke en urealistisk ambition, men tre point er et krav i Silkeborg torsdag aften, hvilket vi da også tror på her på bloggen. Midtjyderne skød med skarpt i den seneste kamp mod Randers FC (3-0), og vi forventer noget af det samme mod SIF's selvtillidsforladte spillere.

Nicolaj Ritter og Jesper Mikkelsen er begge i karantæne hos hjemmeholdet.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCM vinder til odds 1.62


Klik her for at spille på kampen mellem SIF og FCM hos Unibet