Superligaen: Optakt og spilforslag til Silkeborg IF-FC København


Silkeborg IF 6.30 Uafgjort 4.00 FC København 1.48 (Kickoff mandag kl. 17:00)


Kigger man på de indbyrdes opgør, der er blevet spillet i Silkeborg mellem SIF og FCK siden Superligaens begyndelse i 1992, så er det faktisk jyderne, der har et lille overtag med otte sejre mod københavnernes syv af slagsen. 13 er endt uafgjort. Ser man på de seneste år, tegner der sig dog et anderledes dystert billede for bundholdet SIF. I de seneste seks hjemmekampe mod FCK har SIF kun vundet en enkelt, mens gæsterne har taget alle tre point fire gange.

De seneste tre indbyrdes opgør er spillet i Parken, og her har Superligaens førerhold vundet alle tre med en samlet målscore på 10-2. Helt galt gik det sidst i september sidste år, da Løverne legede med sit bytte og vandt 5-0. I den kamp scorede Superligaens topscorer, Andreas Cornelius, kampens første to mål. To mål fra Cornelius blev det også til i det seneste opgør mod SIF tidligere på måneden. Her vandt hjemmeholdet 3-1. Nicolai Jørgensen blev første målscorer i den kamp.

Det er svært at se, hvordan SIF skal overleve i Superligaen, som tingene tegner sig i øjeblikket. Holdet ligger sidst og har med afstand rækkens dårligste defensiv; hele 53 mål er der gået ind i sæsonens 24 kampe. Torsdag kollapsede forsvarsrækkerne totalt, da det på hjemmebane endte med et 0-5-nederlag til bundrivalen SønderjyskE. At skulle rejse sig oven på en sådan blamage mod rækkens absolutte førerhold ligner noget nær en umulig opgave.

FCK er ubesejret i 10 ligakampe efter fredagens 2-2'er ude mod FC Midtjylland, mens SIF har tabt sine seneste tre kampe i Superligaen.

Tingene bliver ikke nemmere for hjemmeholdet af, at Sune Kiilerich og Christopher Poulsen er røget i karantæne. Den slags problemer har FCK ikke, men københavnerne må undvære fløjen Christian Bolaños, der er småskadet.
 

Spilforslag:
Sats på, at FC København vinder på handicap -1 til odds 2.35


Klik her for at spille på kampen mellem SIF og FCK hos Unibet.