Superligaen: Optakt og spilforslag til Silkeborg IF-SønderjyskE


Silkeborg IF 2.20 Uafgjort 3.35 SønderjyskE 3.15 (Kickoff torsdag kl. 17:00)
 

Nerverne kommer til at sidde uden på de røde og lyseblå trøjer, som de 22 spillere render rundt i sent torsdag eftermiddag i Silkeborg. Her er tale om en kamp, hvor der er meget mere end tre point på spil. Der er tale om en såkaldt sekspointkamp mellem Superligaens to bundpropper, Silkeborg IF og SønderjyskE, der begge har 21 point efter 23 kampe i denne sæson. En eventuel vinder af kampen vil - i hvert fald for en stund - overhale Esbjerg på niendepladsen og derudover efterlade torsdagens modstander samt Brøndby bag sig.

Silkeborg kom godt fra start i foråret med en overraskende 3-2-hjemmesejr over AaB, men i de efterfølgende to kampe er det gået galt for Viggo Jensens tropper, der har tabt på udebane til henholdsvis FC København og Randers FC - heller ikke ligefrem de nemmeste modstandere skal det retfærdigvis siges. I kampen mod RFC's sensationshold kom Silkeborg frem til en hel del chancer, men skarpheden var decideret fraværende. I Parken kom SIF fint fra start, men bukkede hurtigt under for førerholdets dominans.

SønderjyskE fik sin hjemmekamp mod Esbjerg aflyst på grund af det voldsomme martsvejr, hvilket efterlader holdet med nul point og nul scoringer i foråret efter to udebanenederlag mod henholdsvis FC Midtjylland (0-1) og Randers FC (0-2). De lyseblå har i mange sæsoner været kendt som notoriske overlevere på trods af begrænsede midler og den konstante status som potentiel nedrykker. Hvis holdet igen skal redde skindet, så er det ved at være nu, pointene skal ind på kontoen. Sønderjyske har tabt sine seneste tre kampe.

De seneste indbyrdes opgør har været en dans på roser for SIF, der ikke har tabt til SønderjyskE i otte Superliga-kampe. Seks sejre er det blevet til siden det seneste nederlag mod SønderjyskE for knap tre år siden. 3-2 vandt SIF i Haderslev i november, og 2-0 var det blevet til gæsterne på samme bane to måneder forinden. 

Det er netop på eget græs, at SønderjyskE har haft problemerne i denne sæson. Der er rent faktisk kun tre hold, der har fået flere point på udebane end Lars Søndergaard & Co.'s 16 point. Fem sejre, én uafgjort og fem nederlag har sønderjyderne på cv'et indtil videre, og det er især de snævre udesejre, der er blevet lidt af en sønderjysk specialitet under "fremmede himmelstrøg". Silkeborgs hjemmebanestatistik i denne sæson er ikke noget at råbe hurra for (syv point/otte mål i 10 kampe). Ja, det er kun torsdagens modstander, der har fået færre point i egen hule.

I de ni kampe mellem holdene, der er spillet i Silkeborg, er det kun blevet til tre hjemmesejre, mens fire er endt uafgjort. Pilen kunne umiddelbart pege mod endnu en pointdeling torsdag, men udeholdet må undvære både Niels Lodberg og Tommy Bechmann, der er i karantæne. SIF-træner Viggo Jensen er en snu ræv, der ikke lader sig ryste af situationens alvor, og i Marvin Pourie har hjemmeholdet en angriber, der har gode erfaringer fra sine hidtil fem kampe mod SønderjyskE. Fire mål er det blevet til for tyskeren; de er dog alle sat ind i Haderslev. På hjemmeholdets skadesliste finder vi Thorbjørn Holst og Simon Jakobsen.
 

Spilforslag:
Sats på, at Silkeborg vinder over SønderjyskE til odds 2.20


Klik her for at spille på kampen mellem SIF og SønderjyskE hos Unibet.