Superligaen: Optakt og spilforslag til søndagskampen AaB-OB


AaB 2.40 Uafgjort 3.40 OB 2.80 (Kickoff søndag kl. 17:00)

Der er en ægte klassiker på menuen søndag, når Aalborg og Odense ramler sammen i form af AaB vs. OB. Og denne gang kan resultatet meget vel komme til at betyde en del for medaljeplaceringerne i sidste ende, eftersom holdene før sidste runde i efterårssæsonen ligger henholdsvis nummer tre og fire i Superligaen med henholdsvis ... ja, tre og fire point op til mestrene FC Nordsjælland på andenpladsen.

Hjemmeholdet kan altså komme op på siden af FCN med en sejr, og med tanke på at Farum-holdet senere søndag møder FC København i Parken, så er det ikke urealistisk, at en AaB-gevinst er lig med overvintring på en delt andenplads. Det var der næppe mange, der havde regnet med efter sidste sæsons syvendeplads til de bolsjestribede fra Nordjylland.

På samme måde har OB overrasket positivt i efteråret. Striberne fra Fyn, der sluttede sidste sæson på en jammerlig 10. plads, er ved at finde den stabilitet, som ellers har manglet i lang tid. OB har vundet fire af de seneste fem Superliga-kampe uden at lukke mål ind, samtidig med at man har nettet ikke færre end 13 gange i alt i de fire vundne opgør. Imponerende.

Især har nyindkøbet Krisztian Vadocz gjort det fortrinligt på midtbanen, og han har i flere kampe vist sin målfarlighed. At ungareren har scoret seks mål og dermed er OB-topscorer, siger naturligvis en hel del om hans kvaliteter, men også om angribernes mangler. Norske Marcus Pedersen ser dog ud til så småt at have indstillet sigtekornet, og det blev til to scoringer i 3-0-sejren over Esbjerg i den seneste runde for spydspidsen. Han giver odds 3.20 som målscorer søndag.

AaB har imidlertid haft et uhyggeligt greb på OB på det seneste. Fire AaB-sejre på stribe er det blevet til - senest en 4-0-ydmygelse i Odense i slutningen af august. 30 gange gennem Superliga-historien har AaB og OB spillet mod hinanden i Aalborg, og her er det blevet til hele 11 gange uafgjort og 12 hjemmesejre.

Efter to sejre i træk fik AaB ørerne i maskinen i sidste runde, da AGF kom på besøg og rundbarberede Kent Nielsens tropper 3-0. Man må derfor forvente, at det er et opsat hjemmehold, der går på banen for at slutte et ellers flot efterår af på en ordentlig måde foran egne tilhængere. Det vil dog næppe være nok til sejren mod et OB-hold, der trods midtugens pokalnederlag til AC Horsens på hjemmebane, er i fremgang både spille- og resultatmæssigt og pt. er rækkens næstbedste udehold i ligaen.

Kenneth Emil Petersen er i karantæne hos AaB.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40.