Superligaen: Optakt og spilforslag til tirsdagskampen SønderjyskE-Esbjerg


SønderjyskE 2.90 Uafgjort 3.35 Esbjerg 2.35 (Kickoff tirsdag kl. 18:30)


Det er en bemærkelsesværdig resultatstatistik, der findes mellem SønderjyskE og Esbjerg. I de første otte indbyrdes kampe, siden to klubber mødtes for første gang i Superligaen i 2005, magtede sønderjyderne ikke at vinde over EfB. I alle de seks kampe, der er spillet siden den periode, er holdet fra Haderslev dog gået fra banen som vindere, når modstanderen har været EfB, og i denne sæsons hidtil to indbyrdes kampe (begge spillet i Esbjerg) er det endt med 2-1-sejr til de lyseblå.

Meget er dog sket siden den seneste kamp i oktober. Mens SønderjyskE er blevet en del af den frygtede bundstrid og før tirsdagens udsatte opgør ligger under stregen, så har EfB i foråret leveret en ekstraordinær indsats og har i øjeblikket hele otte point ned til stregen. De blåhvide fra Vestjylland har sammen med FC København og FC Nordsjælland det bedste forsvar i Superligaen med blot 25 indkasserede mål i 23 kampe. Det er ganske uhørt for en oprykker, og EfB har pt. gang i en stime på tre 1-0-sejre i træk - mod Brøndby, AaB og senest AGF.

"Vi har fået marginalerne over på vores side og går efter at vinde hver gang, men vi har også arbejdet hårdt for at nå så langt. Vores fundament er godt, vi er svære at score imod, og jeg kan sagtens vænne mig til at vinde 1-0-kampe", siger EfB-træner Jess Thorup.

Det er en af årsagerne til, at EfB er favorit på udebane mod SønderjyskE tirsdag aften; en anden er, at Haderslev-mandskabet er Superligaens med afstand dårligste hjemmehold med en pointhøst på sølle fem point i sæsonens 13 kampe på eget græs. 10 gange har holdet tabt i egen hule. Det hører dog med til historien, at EfB pt. er rækkens dårligste udehold med 12 point for 13 kampe. Seks af Jess Thorup & Co.'s udekampe er endt uafgjort, og kun to er vundet.

Overskriften er dermed bøjet i neon: Superligaens dårligste hjemmehold møder Superligaens dårligste udehold. Hvad skal det dog ende med? Vi er fristet af at se på dagsformen, og her må man som sagt sige, at EfB, der fortsat er ubesejret i år, fortjener sin favoritværdighed. SønderjyskE derimod har tabt fire ud af fem kampe i 2013, og Lars Søndergaards udvalgte fik senest stryg 0-2 hjemme mod FC Midtjylland (rækkens næstdårligste udehold efter EfB) i lørdags.

Det er som regel meget tætte kampe mellem de to klubber, og et uafgjort resultat i tirsdagens opgør vil ikke komme som en overraskelse. SønderjyskE spiller for overlevelse, så det bliver bestemt ingen walkover for formstærke EfB, der dog umiddelbart har, hvad der skal til for at holde Lasse Vibe & Co. fra fadet - ikke mindst i form af den i øjeblikket uovervindelige målmand Lukas Hradecky. 0-0 eller 1-1 er vores bud på et resultat. Under 2,5 mål giver odds 1.62.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne. Hjemmeholdet må dog undvære Rabiu Afolabi, der er ude med et brækket ribben.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.35


Klik her for at spille på kampen mellem SønderjyskE og EfB hos Unibet.