Superligaen: Optakt til AC Horsens-OB


AC Horsens 2.30, uafgjort 3.40, OB 2.90

Det gik ganske godt, da vi skulle forudse Horsens' seneste kamp i Superligaen, så nu satser vi på at få to på stribe. Hvor modstanderen i sidste runde var Brøndby, er det denne gang en fynsk udfordring, Den Gule Fare står overfor, når OB besøger Horsens. Før kampen ligger hjemmeholdet på 6. pladsen med to point op til OB på 5. pladsen.

Gæsterne er efter en ellers glimrende start på sæsonen gået noget i stå og står uden sejr i de seneste tre runder i Superligaen - senest blev det til en uventet 0-3-blamage i Esbjerg. Horsens ser umiddelbart ud til at have fået det gule tog tilbage på skinnerne efter at være blevet skilt ad i henholdsvis Europa League-kvalen mod Sporting og mod AaB i Superligaen i sidste måned.

Dette gør sig dog ikke ligefrem gældende hjemme på CASA Arena, hvor ordsproget "ude godt, men hjemme bedst" gang på gang er blevet gjort til skamme i denne sæson. I sæsonens fire hjemmekampe er det endnu ikke lykkedes Horsens at vinde. En enkelt er endt uafgjort, mens tre er tabt. Målscoren på 4-14 taler sit eget tydelige sprog om et fort med en port på vid gab.

Gæsterne fra Odense var før nederlaget til Esbjerg ganske glade for at spille på udebane. Inden den kamp havde man spillet fire udekampe, hvoraf en enkelt var endt uafgjort og tre var vundet med en målscore på 5-2. Det er altså ikke et OB-hold, der banker kasser ind - hverken ude eller hjemme. Sølle ni mål er det blevet til i ni kampe, og man skal ikke være matematikprofessor for at regne det lidet flatterende målgennemsnit ud.

Kampene mellem Horsens og OB er som regel ganske vanskelige at forudse, og det er ikke anderledes med denne søndagskamp i september. Vi skal tilbage til 2007 for at finde en kamp mellem de to hold, der er endt med en sejr på mere end ét mål. Dengang vandt OB 2-0 i Odense. Det lugter unægteligt af en pointdeling, og her frister oddset på 3.40.

OB har forsvarsspilleren Daniel Høegh ude med karantæne og vil måske sætte sin lid til, at den nye norske angriber Marcus Pedersen, der er ejet af hollandske Vitesse, kan tilføre den farlighed, som offensiven sukker efter. I norske Vålerenga viste Pedersen, at han har næse for mål. I den hvid- og blåstribede OB-trøje har han stadig sit første mål til gode efter at være blevet skiftet ind i to kampe.

Spilforslag:

Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40.

Sats på, at der bliver scoret under 2.5 mål til odds 2.10.