Superligaen: Optakt til den sene søndagskamp AGF-FC København


AGF 3.15, uafgjort 3.40 FC København 2.20 (Kickoff søndag kl. 19:00)

Efter en stime af uafgjorte og målfattige kampe mellem de to klubber i Superligaen satte københavnerne tingene på plads, da klubberne fra landets to største byer stod over for hinanden i Parken i midten af august. 3-0 vandt hjemmeholdet. Siden da har AGF imponeret alt og alle og er før søndagens aftenkamp i Aarhus på fjerdepladsen fire point efter førerholdet fra hovedstaden.

De Hvide fra Smilets By går ind til topkampen som ubesejret i de seneste otte kampe i Superligaen. I pokalturneringen gik det imidlertid galt i midtugen, da man blev slået ud af Lyngby. Udeholdet, FCK, tabte i mandags for første gang i denne sæson, da det blev til 0-1 mod AC Horsens på udebane. Løverne spillede uinspireret, og ingen kunne for alvor brokke sig over, at det gik, som det gjorde. I midtugen revancherede FCK sig dog en smule, da man tæskede SønderjyskE 3-0 i pokalturneringen i Haderslev.

Aarhus bobler af optimisme, og man fornemmer en grundlæggende tro på, at de lokale helte kan slå FCK. Sker det, vil AGF som sagt blot være ét sølle point fra københavnerne i tabellen, og så begynder man for alvor at kunne skimte medaljer i landets største provinsby.

Rent historisk er der dog ikke mange point at komme efter for AGF, når modstanderen hedder FCK. Blot tre gange ud af de seneste 30 kampe i Superligaen er det lykkedes for den jyske traditionsklub at tage alle tre point.

Skal det blive til en sjælden AGF-sejr søndag aften, så kan det meget vel være Osama Akharraz, der afgør sagerne til hjemmeholdets fordel. Den tidligere Brøndby-spiller er brandvarm for tiden og scorede senest to kasser i 4-2-sejren ude mod OB. Den vævre midtbanespiller giver odds 4.70 som målscorer.

FCK's udebanestatistik er ikke prangende i denne sæson, hvor det blot er blevet til tre point i to tilfælde på fremmed græs. Ud af syv udekampe har holdet spillet fire uafgjorte. AGF har sjovt nok fuldstændig den samme resultatstatistik (2-4-1) på hjemmebane. Dermed ligger det ligefor at spille på X'et til det pæne odds 3.40. 

FCK kommer til Aarhus med en flok selvtillidsfyldte angribere. Således kom Danny Amankwaa, Cesar Santin og Andreas Cornelius alle på måltavlen i kampen mod SønderjyskE, og der er ingen tvivl om, at træner Ariel Jacobs glæder sig over at have denne trio til rådighed. Han må dog fortsat se bort fra målmand Johan Wiland, Nicolai Jørgensen og Igor Vetokele, der alle tre er ude med skader.

AGF-træner Peter Sørensen har også en del skader i sin trup. Han må således undvære folk som Davit Skhirtladze, Aron Johannsson, Hjalte Nørregaard, Anders Kure og Atle Roar Håland.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40