Superligaen: Optakt til den sene søndagskamp FC København-AaB


FC København 1.60 Uafgjort 3.70 AaB 5.60 (Kickoff søndag kl. 19:00)

Efter en skuffende indsats i midtugen mod VfB Stuttgart i Europa League (0-2) er FC København tilbage i Superligaen, hvor tingene kører anderledes fint for førerholdet. Søndagens modstander, AaB, kommer til Parken med et 1-3-nederlag mod et ellers skidt kørende FC Midtjylland i bagagen.

FCK har udviklet sig til lidt af en skrækmodstander for AaB. I de seneste 10 indbyrdes kampe er det blot blevet til én sejr til de bolsjestribede fra Aalborg. Den sejr ligger hele tre år tilbage i tiden. For at finde den seneste AaB-sejr i Parken skal vi tilbage til maj 2007, så det er ikke kun den aktuelle stilling i Superligaen, der gør københavnerne til betragtelige hjemmebanefavoritter i denne sene søndagskamp.

Den seneste kamp mellem de to klubber fandt sted på samme bane i slutningen af juli, og her vandt FCK hele 3-0. Det skal dog siges, at AaB efterfølgende virkelig kom på sporet i Superligaen, hvor Kent Nielsen & Co. pt. ligger på en overraskende tredjeplads - seks point efter FCK på førstepladsen.

FCK, der fortsat er ubesejret på hjemmebane i denne sæson, vandt i den seneste Superliga-runde 2-0 på udebane mod et andet tophold i form af AGF. Det kunne meget vel blive noget lignende i kampen mod AaB, der har tabt to kampe i træk i Superligaen. 2-0 til hjemmeholdet giver odds 9.00.

Løverne har både den bedste offensiv og defensiv i rækken. Især på hjemmebane har holdet imponeret ved blot at lukke fire mål ind i syv kampe. I gennemsnit scorer holdet over to mål per kamp og lukker under et mål ind.

Til kampen mod AaB forventes holdets offensive profil Nicolai Jørgensen at gøre comeback i Superligaen, efter sin længere skadespause. Også Christian Bolaños forventes at spille fra start. Costaricaneren sad overraskende på bænken til kampen mod Stuttgart, der med al ønskelig tydelighed viste, at FCK ikke har meget at byde på rent kreativt, når hverken Jørgensen eller Bolaños er på banen. Begge kom ind i kampen, men kunne ikke ændre på det faktum, at FCK ikke har formået at score i sine seneste tre kampe i Europa.

Gæsterne har hentet halvdelen af sine 26 point på udebane i denne sæson, hvor udebanestatistikken hedder 4-1-3. AaB er sikker på fortsat at ligge nummer tre i Superligaen, selvom det skulle blive til det forventede nederlag i Parken. En sejr derimod sender holdet op à point med FCN's mestre, der skuffende måtte nøjes med 2-2 hjemme mod Randers lørdag aften. 

Ingen af holdene har spillere i karantæne. Hos hjemmeholdet er førstemålmand Johan Wiland og angriberen Igor Vetokele ude med skader, mens udeholdet må undvære midtbanedynamoen Thomas Augustinussen og venstrebacken Jakob Ahlmann.

Spilforslag:
Sats på, at hjemmeholdet vinder på handicap -1 til odds 2.60