Superligaen: Optakt til den sene søndagskamp FC København-FC Nordsjælland


FC København 1.85 Uafgjort 3.55 FC Nordsjælland 3.95 (Kickoff søndag kl. 19:00)

Man må sige, at efterårssæsonen bliver afsluttet med lidt af en lækkerbisken (undskyld, AGF og Silkeborg), når sidste sæsons sølv- og guldvindere står over for hinanden på Danmarks nationalstadion. Hjemmeholdet går ind til opgøret med et forspring på ni point ned til mestrene fra FCN, så man kan i høj grad tale om en såkaldt sekspointkamp. Efter topopgøret kan der således være enten 12 eller seks point mellem første- og andenpladsen i Superligaen. En verden til forskel.

FCK er sikre på for tredje sæson i træk at gå på vinterferie som førerhold i landets bedste række, mens FCN går i vinterhi med bevidstheden om, at det kan lade sig gøre at hente københavnerne og "stjæle" mesterskabet, sådan som man gjorde i foråret. Vinder FCN den sene søndagskamp, der i øvrigt spilles under tag, er mesterskabskampen med andre ord ganske åben igen.

Begge hold kommer med europæiske skuffelser i sportstaskerne. 1-1 hjemme mod Steaua torsdag var ikke nok for FCK til at gå videre i Europa League - et bittert resultat ikke mindst på grund af at modstanderen spillede med 10 mand i stort set hele anden halvleg. Gæsterne fra Farum fik læsterlige prygl i London mod Chelsea onsdag i en kamp, der endte 6-1 til englænderne. Dermed sluttede FCN uden sejr i Champions League som det første danske hold nogensinde. De kampe vil dog være glemt, når Michael Johansen fløjter for første gang søndag aften klokken 19 i hovedstaden.

En række faktorer taler for, at gæsterne får det ganske svært på den bane, de har kaldt deres i tre Champions League-gruppekampe. FCN er således blot det sjettebedste udehold i Superligaen med 13 point efter ni kampe på fremmed græs - det samme pointantal som AC Horsens. Derudover har Tigrene kun formået at vinde to gange ud af 17 forsøg i Superligaen mod Løverne i Parken. 22 gange ud af 31 Superliga-kampe i alt har FCK forladt banen som vindere mod FCN.

FCK har vundet de seneste fem kampe i Superligaen, mens FCN før sidste rundes 3-0-sejr over Brøndby tabte 0-1 i Esbjerg.

Da de to hold mødtes i Parken tilbage i august, løb hjemmeholdet med sejren. 2-1 vandt FCK efter at have været bagud indtil det 72. minut, hvor Igor Vetokele udlignede. Angrebskometen Andreas Cornelius sørgede seks minutter senere for sejrsmålet. Cornelius giver pengene 2.15 gange igen som målscorer søndag aften.

FC København må fortsat undvære førstemålmand Johan Wiland og fløjen Christian Bolaños, mens FC Nordsjællands forsvarsspillere Jores Okore og Ivan Runje er taget med i truppen, men stadig beskrives som tvivlsomme efter skader.

Ingen af holdene har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at FC København vinder kampen til odds 1.85.