Superligaen: Optakt til den tidlige søndagskamp AC Horsens-Esbjerg


AC Horsens 2.10, uafgjort 3.40, Esbjerg 3.30 (Kickoff søndag kl. 14:00)

Det er over fire år siden, AC Horsens har slået Esbjerg i Superligaen. Siden dengang er det blevet til tre uafgjorte og tre Esbjerg-sejre i Superligaen. Den Gule Fare kan dog ikke sige sig fri for at stille op til søndagens tidlige kamp som svag favorit mod de vestjyske oprykkere.

Horsens har en relativ komfortabel afstand til nedrykningsstregen på fem point, mens dagens udehold ligger på den forkerte side af stregen - dog blot med et enkelt point op til Silkeborg.

Hjemmeholdet har på det seneste specialiseret sig i at spille uafgjort. Hele fire gange i træk er det blevet til pointdeling, når Horsens har været involveret. Senest blev det til 1-1 ude mod Silkeborg i en rodet kamp. Det har i det hele taget været et problem for Horsens, at holdet ikke har været bedre til at forvandle uafgjort til sejr i en sæson, hvor holdet endnu ikke har formået at vinde på hjemmebane - som det eneste hold i Superligaen.

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at hjemmeholdet får nogen let dag på kontoret mod et Esbjerg-mandskab, der imponerede i sin seneste kamp mod FC København. En kamp der sluttede 2-2. 

"Jeg forventer en tæt kamp mod et energisk Esbjerg-hold, der har hævet niveauet og er blevet mere kynisk i de seneste kampe", siger ACH-træner Johnny Mølby til klubbens hjemmeside.

Vi skal imidlertid blot to runder tilbage for at finde et 0-3-nederlag til Esbjerg på udebane mod FC Nordsjælland. Inden da blev det til to imponerende sejre over henholdsvis AaB og OB.

Særligt Martin Braithwaite har været i hopla for vestjyderne, og han er pt. topscorer i klubben med fem scoringer. Han giver odds 9.00 som første målscorer i kampen.

Ingen af holdene har bombet kasser ind i denne sæson. Esbjerg er rækkens næstmindst scorende mandskab med ét mål per kamp i gennemsnit, mens værterne fra Horsens' 15 mål i 12 kampe heller ikke ligefrem er imponerende.

Begge hold har spillere i karantæne. Hos AC Horsens må man undvære Janus Drachmann og Thomas Kortegaard, mens Youssef Toutouh må vente til næste runde med at komme i aktion for Esbjerg.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40
Sats på, at der bliver scoret under 2.5 mål til 2.02