Superligaen: Optakt til den tidlige søndagskamp Esbjerg-SønderjyskE


Esbjerg 2.30, uafgjort 3.40, SønderjyskE 2.90 (Kickoff søndag kl. 14:00)

Sønderjyske er lidt af en skrækmodstander for Esbjerg i Superligaen. Vestjyderne har tabt i de seneste fem indbyrdes opgør - dog med snæver margin på et enkelt mål i fire tilfælde. Der er dog grund til at tro på, at det kan blive til point på hjemmebane denne søndag eftermiddag sidst i oktober. Esbjerg har således fået point i sine seneste to kampe i Superligaen, mens SønderjyskE har tabt til henholdsvis AGF og senest AaB.

Esbjerg går ind til opgøret med bagdelen i vandskorpen forstået på den måde, at holdet ligger à point med Silkeborg og kun er over nedrykningsstregen takket være en bedre målscore. Tre point længere fremme i tabellen ligger de lyseblå fra Haderslev, hvis resultater ikke har været imponerende indtil videre i denne sæson. Status er, at SønderjyskE pt. har ligaens næstdårligste forsvar. 25 mål er der gået ind bagude i 13 kampe, og kun Silkeborg har tabt flere kampe.

SønderjyskE har dog været glimrende på udebane i sæsonen, hvor det i alt er blevet til 10 point i seks kampe på fremmed græs. Det er for at sætte tingene i perspektiv det samme pointantal, som førerholdet FC København har hentet på udebane.

Esbjerg har kun vundet én hjemmekamp indtil videre, så umiddelbart er der lagt op til et relativt tæt opgør, hvis man tager alle ovennævnte statistikker med i betragtning. Begge hold er potentielle nedrykkere, og i kampene mod hinanden er den type hold naturligvis pisket til at få point, hvis man vil gøre sig håb om endnu en sæson i landets bedste række.

Esbjergs kampe er de mest målfattige i Superligaen, hvilket senest blev bevist i 0-0-kampen ude mod AC Horsens. Det vil derfor give mening at sætte penge på for eksempel under 2.5 mål i kampen mod et SønderjyskE-mandskab, hvis topscorer, Lasse Vibe, blot har scoret fire mål i sæsonen. Det vil næppe chokere Fodbolddanmark, hvis denne kamp ender uafgjort 0-0 eller 1-1.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40