Superligaen: Optakt til den tidlige søndagskamp FC Midtjylland-Silkeborg


FC Midtjylland 2.05 Uafgjort 3.40 Silkeborg 3.45 (Kickoff søndag kl. 14:00)

Hver gang et bundhold får point, er konsekvensen ikke kun lettelse hos holdet selv, men også dybe suk fra rivalerne i bundstriden. Mon ikke der er et par spillere og ledere fra FC Midtjylland og Silkeborg, der bandede SønderjyskEs 3-1-sejr over AC Horsens langt væk fredag aften? For Silkeborg var det endnu en rival, der forsvandt i horisonten, mens effekten for FCM var den, at Ulvene dumpede ned på 10. pladsen.

Allerede nu burde det være klart, hvad der står på spil tidligt søndag eftermiddag i Herning, hvor FCM byder Viggo Jensen & Co. indenfor. Kun tre point tæller for hjemmeholdet, mens SIF i øjeblikket bør glæde sig over alle de point, de kan komme i nærheden af. Drømmen om at overvintre over stregen virker mere og mere illusorisk, og når alt kommer til alt ganske forfængelig, da det jo udelukkende er efter sidste spillerunde i maj, at regnskabet gøres op.

SIF's redningsmand, Viggo Jensen, kom ned på jorden igen efter i sin første kamp at have vundet 3-2 ude over SønderjyskE, da det i den seneste runde blev til et 0-2-nederlag på hjemmebane til OB. Det var vist også de færreste, der troede på, at alle klubbens svagheder og problemer var pist væk med ankomsten af en ny (læs: gammel) træner. Silkeborg er fortsat et yderst skrøbeligt mandskab, der dog ikke længere er i besiddelse af Superligaens dårligste defensiv. Den lidet flatterende status må SønderjyskE tage på sig med 39 indkasserede mål.

16 scorede mål i 18 kampe taler dog sit eget tydelige sprog om et hold, der er noget nær impotent i offensiven. Kun tyske Marvin Pourie er at betragte som en reel trussel. Angriberen har scoret halvdelen af holdets mål dette efterår.

Hos hjemmeholdet giver den nuværende situation heller ikke ligefrem anledning til smil, selvom der ikke er lige så stor grund til bekymring som hos SIF. FCM har ikke vundet i sine tre seneste kampe i Superligaen, og i midtugen røg man ud af pokalturneringen med et 1-2-nederlag til Randers FC på udebane.

Rent historisk er der dog grund til forsigtig optimisme forud for søndagskampen for FCM. Kun to gange ud af 15 kampe på eget græs har Ulvene tabt til Silkeborg. I den seneste tid har det dog knebet noget for FCM mod SIF. I de seneste fem indbyrdes opgør i Superligaen er det således ikke blevet til FCM-sejr. De seneste to kampe i Herning er endt uafgjort - henholdsvis 1-1 og 2-2. I de otte kampe før det blev det dog til syv FCM-gevinster.

FCM har været decideret kummerlige på udebane, hvor der er gået hele 20 mål ind i ni kampe. Hjemme i Herning har man imidlertid haft nogenlunde styr på sagerne med en statistik efter ni kampe, der hedder 3-5-1. Målscoren 11-9 vidner om relativt målfattige kampe, og med tanke på SIF ganske forudsigelige angreb bør man overveje at spille på under 2.5 mål til odds 2.00.

Hjemmeholdet har Kristian Bak Nielsen og Erik Sviatchenko i karantæne. SIF har ingen spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at FC Midtjylland vinder kampen til odds 2.05