Superligaen: Optakt til den tidlige søndagskamp FC Nordsjælland-AC Horsens


FC Nordsjælland 1.74 Uafgjort 3.50 AC Horsens 4.70 (Kickoff søndag kl. 14:00)
 

Efter AaB's nederlag i Silkeborg fredag aften har FC Nordsjællands danske mestre muligheden for at få lidt luft ned til de øvrige sølvbejlere søndag eftermiddag i Farum. Tre point har Kasper Hjulmand & Co. ned til de bolsjestribede fra Aalborg før kampen.

AC Horsens er i en noget andet og mindre privilegeret situation på 7. pladsen med fire point ned til den frygtede nedrykningsstreg og hele syv point op til AGF på 6. pladsen. Superligaen er for alvor knækket over på midten, og Den Gule Fare står på den forkerte side af den brusende flod.

Begge klubber sluttede efteråret skidt af ved henholdsvis at tabe 1-4 til FC København og 0-2 til FC Midtjylland. Mens det var et ærgerligt punktum for en ellers fin FCN-sejrsstime, så var det det fjerde nederlag i lige så mange ligakampe for Johnny Mølbys mandskab.

Der er ikke meget, der tyder på, at udeholdet kommer tilbage på sporet denne martssøndag i det nordsjællandske. FCN er således rækkens næstbedste hjemmehold og har fortsat ikke tabt i egen hule i denne Superliga-sæson. Seks sejre og fire uafgjorte er det blevet til. FCN's sikre 4-0-sejr i Horsens i begyndelsen af sæsonen er sådan set ganske symptomatisk for opgørene de to hold imellem. I de seneste 10 indbyrdes ligakampe er det blevet til syv sejre til FCN, mens ACH blot kan skrive en enkelt sejr på cv'et - den skal vi fire år tilbage i tiden for at finde.

Godt nok har der været noget nær en spillerflugt fra FCN i vinterpausen, hvor profiler som Enoch Adu, Mikkel Beckmann, Michael Parkhurst og Andreas Laudrup har søgt nye græsgange. Det var forventet. Spørgsmålet er nu, hvordan holdet formår at finde takten med så mange nye komponenter. Spændende og eksotiske navne som Francisco Calvo, João Pereira og Ricardo Bueno er kommet til (de to førstnævnte er dog ikke med i truppen til søndagens kamp), og det samme er SønderjyskE's amerikanske midtbaneprofil Conor O'Brien. Især skal det blive spændende at se, om brasilianske Bueno er den skarpe spydspids, som klubben i den grad har manglet. 

Vi tror på, at FCN stadig har den kvalitet, der skal til for at slå et middelmådigt hold som Horsens på hjemmebane. Kasper Hjulmand har bevist, at han er en dygtig træner, og han virker som den rette til at håndtere et hold, der har skiftet ud på en del pladser. Det vil ikke være en overraskelse, hvis hjemmeholdet vinder med et par mål.

Ingen af holdene har spillere i karantæne. På skadeslisten finder vi FCN's Kasper Lorentzen og Joe Sise.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCN vinder til odds 1.74 - evt. med -1 på handicap til odds 2.95.
 

Klik her for at spille på kampen mellem FC Nordsjælland og AC Horsens.