Superligaen: Optakt til Esbjerg-OB


Esbjerg 2.80, uafgjort 3.35, OB 2.40


Der er umiddelbart ikke meget, der taler til hjemmeholdet Esbjergs fordel, når de fredag byder velkommen tilbage indenfor i Superliga-varmen oven på den overståede landskampspause. Vestjyderne ligger sidst i rækken og har som det eneste hold i landets bedste række ikke vundet endnu. Gæsterne fredag hedder OB, og det bliver næppe i denne kamp, Esbjerg tager det første af mange nødvendige skridt væk fra bunden.

Rent historisk er OB lidt af en hademodstander for Esbjerg i Superliga-regi. Vi skal helt tilbage til 2006 for at finde den seneste Esbjerg-sejr over Odenses udvalgte. Dengang stod en vis Martin Vingaard for begge Esbjerg-mål i 2-0-sejren i Odense. Tidligere i 2006 slog man hjemme OB 1-0, men derfra er det stort set kun gået én vej, når det har været De Striwede fra Ådalen, der har været modstanderen.

Og OB lader til at være i fin form i øjeblikket. Truppen er slanket, og ind er blandt andre kommet landsholdsspiller Michael Silberbauer og den ungarske profil Krisztian Vadocz, der har haft relativt store klubber som NEC og Osasuna som sine seneste arbejdsgivere.

Mod FC København i den seneste runde spillede OB en rigtig god kamp, og gæsterne fra hovedstaden kunne ret beset sagtens have tabt kampen. OB's trup er stort set fri for skader, og med tanke på modstanderens uskarpe offensiv er det vanskeligt at se Esbjerg som et hold, der kan tage point fra OB. Odds 2.40 på udesejren ser fornuftigt ud, ligesom væddemålet på under 2.5 mål til odds 1.95 gør det.

Esbjergs kampe er de mest målfattige i Superligaen, og OB er heller ikke ligefrem et hold, der har banket kasser ind - på trods af de to mål mod FC København. Ni mål i otte kampe er langt fra imponerende, men det er pointhøsten på 14 point med tanke på de få scorede mål til gengæld. OB ligner et hold, der kan spille med om en top 3-placering, og logisk set må det kun være et spørgsmål om tid, før OB begynder at banke flere end ét eller to mål ind i sine kampe. Statistisk set er der dog ingen grund til at tro, at det bliver i udekampen mod Esbjerg.

Spilforslag:

Sats på, at OB vinder kampen til odds 2.40.

Sats på, at der bliver scoret under 2.5 mål til odds 1.95.