Superligaen: Optakt til FC København-Silkeborg


FC København 1.44, uafgjort 4.30, Silkeborg IF 7.00

Det ligner umiddelbart en walkover for FC København i søndagens sene kamp, hvor gæsterne kommer fra Silkeborg. Mens de hvidklædte københavnere topper tabellen efter ni kampe, så frister Silkeborg en tilværelse under stregen - dog med samme pointantal som Brøndby, der ligger nummer ti. 28 gange har de to hold mødtes i Parken, og SIF har blot vundet tre gange. Målscoren er 52-24 i Løvernes favør.

Før vi begraver Bordinggaards tropper for tidligt, skal det med, at SIF i denne sæson har hentet samtlige sine syv point på udebane. To sejre og en uafgjort er det blevet til, mens man har tabt to. Derfor skal prædikatet walkover, som hjemmeholdets spillere og træner naturligvis vil afvise som vrøvl, tages med et gran salt. I sin tyske topscorer, Marvin Pourie, har udeholdet desuden en spiller, der på sine gode dage kan gøre rigtig ondt på alle modstandere i Superligaen.

FC København slog torsdag - som forudset - norske Molde med 2-1 i Parken i Europa League. Den kamp så i første omgang ud til at have kostet københavnerne en skade til Nicolai Jørgensen, der hidtil har været en af holdets bedste offensivspillere, men han er ganske uventet allerede blevet klar til kampen mod SIF. Andreas Cornelius scorede igen, og han er svær at komme udenom som favorit til at komme på måltavlen søndag mod Superligaens på papiret dårligste forsvar.

Mod Molde kom belgiske Igor Vetokele ind og lavede assist til Cornelius, mens brasilianske Cesar Santin spillede uinspireret og til tider decideret modløst. Træner Ariel Jacobs var langtfra tilfreds med indsatsen fra sit hold, og man kan bestemt ikke afvise, at der bliver roteret i hjemmeholdets trup. Det er ikke til at sige, om Vetokele starter inde, men for de modige spillere kunne det være en idé at satse på, at den lynhurtige angriber scorer kampens sidste mål til odds 7.50.

Vi skal mere end seks år tilbage for at finde SIF's seneste sejr i Parken, og der er ikke meget, der tyder på, at den statistik står for fald søndag aften i den danske nationalarena, hvor ingen i denne sæson har formået at tæmme Løverne.

Spilforslag:

Sats på, at FCK vinder kampen med mere end ét mål til odds 2.16.

Sats på, at Andreas Cornelius scorer kampens første mål til 4.60.

Sats på, at Igor Vetokele scorer kampens sidste mål til 7.50.