Superligaen: Optakt til FC Nordsjælland-Randers FC


FC Nordsjælland 1.45, uafgjort 4.10, Randers FC 7.15

Det er på mange måder to verdener, der mødes lørdag i Farum. Mens mestrene fra FC Nordsjælland netop har debuteret i Champions League, har oprykkerne fra Randers den soleklare ambition at blive i Superligaen. Hvad de to hold dog har til fælles er, at de begge kommer med udebanenederlag i bagagen. Randers tabte i sidste runde 0-4 til AaB, mens FCN i Parken tabte 1-2 til FC København.

Mens Randers er uden sejr i tre Superliga-kampe, har FCN ikke haft held og dygtighed til at vinde i de seneste to. Til gengæld tabte mestrene som forventet i Ukraine til Shakhtar Donetsk i Champions Leagues' første runde. Nederlaget blev dog ikke helt lige så stort, som vi havde forudset, men hvis ret skal være ret, så kunne FCN sagtens have fået ørene i den ukrainske maskine, hvis hjemmeholdet havde været mere effektive på sine mange chancer. FCN kan dog se tilbage på en godkendt 1. halvleg.

De rødgule spillere har uden tvivl fået dyrebar erfaring med hjem fra Ukraine, men det skal blive spændende at se, hvordan FCN tackler den første kamp efter Champions League-debuten. Det er ikke blevet til mere end to hviledage, og til træning kom holdets offensive midtbanespiller Søren Christensen ydermere galt afsted med sin fod og sidder derfor over mod Randers. Det er ikke umuligt, at træner Kasper Hjulmand pønser på at bringe et par friske marginalspillere i aktion, og det er måske Randers' chance.

Statistikken taler dog ikke til Randers' fordel. Tigrene fra FC Nordsjælland er fortsat ubesejret i egen hule, og Randers har såmænd blot scoret fire mål i fem udekampe i sæsonen hidtil. Det skal dog siges, at de fire mål har været nok til at hive to sejre hjem i disse kampe (mod henholdsvis OB og Silkeborg).

I kampen mod Shakhtar Donetsk var det tydeligt, at FCN's offensiv mangler internationalt snit; tager vi de positive briller på, kan man sige, at den mangler erfaring. Ikke desto mindre blev det fatalt, at man ikke formåede at sætte den lynhurtige Joshua John i scene på venstrefløj. John vil dog få anderledes nemme arbejdsbetingelser mod et Randers-hold, der fortsat mangler folk som Remco van der Schaaf, Anders Egholm, Frank Kristensen og Lasse Rise. Til gengæld er Chris Sørensen og Jonas Kamper tilbage i truppen.

Selvom Kasper Hjulmand på FCN's hjemmeside roser Randers' kollektiv og siger, at oprykkeren er farlig for alle hold, så bør mestrene ikke få nævneværdige problemer. Randers har således aldrig vundet over FCN i Farum. Det er blevet til seks hjemmesejre og fire uafgjorte.

Spilforslag:

Sats på, at FC Nordsjælland vinder kampen til odds 1.45.

Sats på, at FCN's Joshua John scorer kampens første mål til odds 5.00.