Superligaen: Optakt til fredagskampen AC Horsens-AGF


AC Horsens 2.45, uafgjort 3.40 AGF 2.70 (Kickoff fredag 18:30)

AGF måtte i den seneste runde sande, at en stime på otte kampe uden nederlag ikke kunne følges op med point i den niende. FC København kastede i Aarhus grus i Peter Sørensens fodboldmaskineri og vandt en relativt sikker 2-0-sejr. Fredagens modstander, AC Horsens, har derimod stadig gang i en yderst imponerende statistik. Den Gule Fare har således ikke tabt i de seneste otte Superliga-kampe.

Johnny Mølby & Co. går ind til kampen mod AGF i Horsens som nummer syv i landets bedste række. Havde holdet været stærkere på hjemmebanen, hvor det kun er blevet til én sejr, kunne tingene have set meget anderledes ud for ACH, der sluttede som nummer fire i sidste sæson.

I slutningen af august blev ACH ydmyget på eget græs af De Hvide fra Aarhus. 1-4 blev det ved den lejlighed. Det var imidlertid før, de gulklædte fandt stabiliteten. Denne fredag i november er der lagt op til en ganske åben kamp, som er svær at forudse. Vi har stadig til gode at se, hvor hårdt AGF er blevet ramt på selvtilliden af det klare nederlag til FCK.

AGF plejer at spille relativt målrige kampe på udebane, hvor det i denne sæson er blevet til 27 scoringer. Det svarer til et gennemsnit på knap fire mål per kamp. AC Horsens på hjemmebane er heller ikke ligefrem lig med målfattige kampe. Lige over tre mål per kamp er det blevet til på hjemmebane for ACH i sæsonen. Der bør derfor være god idé i at spille på over 2.5 mål i kampen til odds 1.85.

Det er i skrivende stund endnu uvist, om Superligaens topscorer, islandske Aron Johannsson, er klar til at spille for AGF efter sin skade. Uanset hvad kunne der meget vel være en uafgjort i vente, hvilket giver et fornuftigt odds i form af 3.40. Hjemmeholdet kan med tre point hoppe én plads op i tabellen, hvor man i så fald blot vil være to point fra AGF, der derimod risikerer at blive overhalet af sensationsholdet Randers FC, hvis det ikke bliver til en udesejr i Horsens.

ACH tørster efter angribermål. Ingen af klubbens angribere har formået at træde i karakter i denne sæson, hvilket understreges af det faktum, at topscorertitlen pt. er delt mellem seks spillere, der alle har scoret ... to mål. Det er naturligvis en bedrøvelig statistik, men hvis du tror, at enten Henrik Toft eller Jude Nworuh rammer plet fredag aften, kan du få dine penge henholdsvis 3.50 og 3.90 gange igen.

AGF er ud over skader til spillere som Davit Skhirtladze, Hjalte Nørregaard og Anders Kure ramt af to karantæner i den normale start-11'er i form af fløjen Stephan Petersen og backen Mikkel Kirkeskov. Hjemmeholdet har ingen bekymringer på den disciplinære front, men må fortsat undvære den skadesramte Jeppe Mehl, der forventes at være ude resten af efteråret.

Spilforslag:
Sats på, at der bliver scoret over 2.5 mål i kampen til odds 1.85
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40