Superligaen: Optakt til fredagskampen AGF-Esbjerg


AGF 2.40 Uafgjort 3.35 Esbjerg 2.80 (Kickoff fredag kl. 18:30)


Efter den seneste runde i Superligaen er det kun førerholdet, FC København, der har lukket færre mål ind (24) end Esbjergs oprykkere (25). I forårets hidtil fire kampe har EfB holdt tre gange clean sheet og kun indkasseret et enkelt mål - i 2-1-sejren i årets første kamp mod AGF. Og netop AGF er modstanderen i Aarhus denne fredag i begyndelsen af april.

De Hvide fra Fredensvang er i modsætning til EfB kommet ganske skidt i gang med 2013. Én sejr og fire nederlag er det blevet til i år, og senest fik holdet et moralsk uppercut, da man smed en 2-0-føring væk i de sidste minutter af udekampen mod Brøndby og endte med at tabe 2-3. Årets eneste sejr hidtil kom på hjemmebane mod formsvage OB, og det er ganske tydeligt at se, hvor meget holdets topscorer, Aron Johannsson, der ikke længere er i klubben, rent faktisk betød for holdets offensiv.

Det er bølget frem og tilbage resultatmæssigt i de seneste mange indbyrdes ligakampe mellem de to jyske klubber. I de seneste seks kampe har begge hold vundet to gange. Det er dog ikke lykkedes EfB at vinde i Aarhus i de seneste tre forsøg - her har hjemmeholdet vundet én gang, mens to er endt uafgjort.

Kun én gang i historien - dvs. siden 2000 - er en Superliga-kamp mellem de to klubber endt uden mål. Det var til gengæld den seneste kamp i Aarhus, der blev spillet tidligere på sæsonen - nærmere bestemt sidst i juli. EfB er rækkens dårligste udehold - ni point i 12 kampe - men har gjort det til lidt af en specialitet at spille uafgjort på fremmed græs. Seks gange ud af 12 er vestjyderne rejst hjem med et enkelt point i sportstasken. Seks er også antallet af mål, som holdet har scoret i disse kampe.

Når man lægger gæsternes tandløse offensiv og stærke defensiv sammen med et hjemmehold, der har meget svært ved at vinde kampe i øjeblikket, så peger pilen unægteligt mod et uafgjort resultat med få scoringer. 1-1 er bestemt inden for sandsynlighedens rammer, og det resultat giver odds 6.50. Under 2.5 mål er i skrivende stund sat til odds 1.70.

EfB vil med en sejr ligge bare et enkelt point bag ved AGF og have hele otte point ned til nedrykningsstregen, mens hjemmeholdet med tre point vil overhale AaB, der torsdag tabte til FC Nordsjælland, og komme à point med OB på fjerdepladsen. Det er dog værd at huske på, at esbjergenserne har en kamp til gode mod SønderjyskE, og Jess Thorups & Co. ligner i det hele taget ikke et mandskab, der har tænkt sig at tage turen tilbage til 1. Division efter sommerferien.

Gæsterne må undvære Jakob Ankersen, der er i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.35


Klik her for at spille på kampen mellem AGF og EfB hos Unibet.