Superligaen: Optakt til fredagskampen AGF-FC Nordsjælland


AGF 2.65 Uafgjort 3.45 FC Nordsjælland 2.45 (Kickoff fredag kl. 18:30)

De danske mestre ser ud til at være ved at miste pusten en smule i mesterskabskampen. Før sidste rundes pointtab hjemme mod Randers blev det godt nok til to sejre over henholdsvis SønderjyskE og AaB, men kampene blev vundet med den snævrest mulige margin på ét mål. Som direkte konsekvens har mesterskabsrivalerne fra FC København nu fået et forspring på seks point ned til nordsjællanderne på andenpladsen.

Hele 10 point efter førerholdet finder vi fredagens hjemmehold, AGF, der nu har tabt to kampe i træk - begge med cifrene 0-2. Ingen havde regnet med, at aarhusianerne ville kunne spille med om mesterskabet i denne sæson, men nederlagene og den manglende målscoring er alligevel bekymrende for træner Peter Sørensen.

Kampen bliver spillet under to døgn efter Danmarks landskamp i Istanbul, hvilket risikerer at smitte af på de AGF- og FCN-spillere, der var i aktion onsdag aften. AGF's Casper Sloth fik en halvleg for de rødhvide, og det samme gjorde FCN's Kasper Lorentzen, mens Farum-holdets midtbanedynamo Nicolai Stokholm spillede hele kampen mod tyrkerne. Det er ikke meget tid, de tre spillere har haft til at restituere.

AGF's hjemmebanestatistik er svær at blive klog på i denne sæson. To sejre, fire uafgjorte og to nederlag er det blevet til i Aarhus, hvor målscoren hedder 10-10. AGF har således kun fået 10 af sine i alt 25 point på eget græs.

FCN's udebanestatistik har sjovt nok en del lighedspunkter med AGF's hjemmebane-ditto. Tigrene har således en identisk målscore, 10-10, på udebane, ligesom det er blevet til 10 point. Resultaterne er dog fordelt på tre sejre, én uafgjort og tre nederlag.

Hvad skal man lægge i det? Tja, FCN's udebanestatistik må siges at være ret gennemsnitlig i Superliga-forstand, mens AGF's pointhøst på eget græs er det samme - dog væsentlig dårligere end FCK's og FCN's hjemmebanestatistik, der tæller henholdsvis 22 og 19 point. AGF skal altså ikke mindst se at få nogle flere point på kontoen hjemme i Aarhus, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at hænge på i top-3.

19. august mødtes de to hold i Aarhus, og her trak gæsterne det længste strå, da de vandt 1-0 på mål af backen Michael Parkhurst. Det gentager sig med sikkerhed ikke fredag aften, da FCN-forsvarsspilleren er i karantæne. Det samme er hans forsvarskollega Patrick Mtiliga. Hos AGF må man undvære backen Adam Eckersley samt angriberen David Devdariani, der tabte hovedet i udekampen mod AC Horsens og fik direkte rødt.

I de seneste fem indbyrdes møder i Superligaen er det blevet til to AGF-sejre, én uafgjort og to FCN-sejre. Bortset fra i den vanvittige 5-3-kamp på Farum Park i foråret er det ikke mål, der har været flest af i de kampe. Blot fem scoringer er det blevet til i de øvrige fire af de seneste indbyrdes opgør. Et 1-1-resultat som i kampen mellem de to hold i Aarhus foråret er inden for sandsynlighedens rammer denne fredag i november. Under 2.5 mål giver odds 1.85, mens resultatet 1-1 giver odds 6.75.

Det var fra midtbanen, scoringerne faldt i FCN's seneste kamp, mod Randers, hvor både Søren Christensen og Nicolai Stokholm kom på tavlen - sidstnævnte på straffe. De to spillere giver henholdsvis odds 4.00 og 5.00 på igen at finde nettet.

Hos hjemmeholdet håber man på, at Superligaens topscorer, Aron Johannsson, er klar til at starte inde for første gang efter sin skadespause. Islændingen kom på banen i kampen mod Horsens og nåede blandt andet at brænde en friløber. Tror du, at han har mere held i sprøjten mod FCN, så kan du få dine penge 2.70 gange igen.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45