Superligaen: Optakt til fredagskampen AGF-SønderjyskE


AGF 1.95, uafgjort 3.40, SønderjyskE 3.80

Vi skal tilbage til 2009 for at finde den seneste Superliga-sejr til AGF, når modstanderen har heddet SønderjyskE. Ikke desto mindre stiller aarhusianerne op som forholdsvis store favoritter, når weekenden skydes i gang med fredagskampen på NRGi Park i landets næststørste by.

AGF ligger pt. på en fin fjerdeplads i Superligaen - à point med OB, men med en bedre målscore - og Peter Sørensen & Co. er i det hele taget i rigtig god form med tre sejre på stribe i landets bedste række. Indtil videre er det kun mestrene FCN, der har formået at vinde i Aarhus, og De Hvide kan gå ind til kampen mod SønderjyskE med en 3-2-hjemmesejr over FC Midtjylland i frisk erindring.

I den kamp kom holdets islandske topscorer, Aron Johannsson, igen på måltavlen, da han blev første målscorer - sådan som vi i øvrigt forudså i vores optakt til kampen - og siden også scorede til 2-1. Der er ingen grund til at tro, at den blonde angriber ikke skulle kunne gentage kunststykket mod en SønderjyskE-defensiv, der har lukket 12 mål ind i fire kampe.

På sin hjemmeside har sønderjyderne travlt med at afvise enhver snak om krise på trods af fire nederlag i træk. Og det er da også rigtig nok, at klubbens ambitioner primært går ud på at blive i landets bedste række, hvilket man også ville gøre, hvis stillingen efter sidste spilledag bliver, som den er netop nu, hvor SønderjyskE ligger nummer 9 med tre point ned til Brøndby.

Ikke desto mindre er der næppe tvivl om, at de lyseblå hænger med næbbet i øjeblikket. Oven i købet har man mistet sit angrebses Quincy Antipas til BIF, som man formodentlig kommer til at ligge og bryde med i bunden af rækken. Selvom SønderjyskE har vundet to af sine tre udebaneopgør i denne sæson, levnes de ikke mange chancer mod et velspillende og målfarligt AGF-hold.

Med tanke på de to holds vidt forskellige formkurver ser odds 1.95 på hjemmesejren fornuftig ud, og det samme gør handicapsejren (0-1) til hjemmeholdet til odds 3.60 sådan set. 2-0-sejren til AGF frister til odds 10.50.

Den 19-årige AGF-back Frans Dhia Putros kan få sin debut for Aarhus-klubben fredag aften. Han spillede sin første kamp for AGF's bedste hold i 4-1-pokalsejren mod Varde i sidste uge. I forsvaret er Anders Kure ude med en brækket arm, mens den rutinerede Atle Roar Håland er tilbage efter en længere skadespause. Ingen af de to hold har karantæner.

Spilforslag:

Sats på, at AGF vinder kampen med mere end ét mål til odds 3.60.

Sats på, at kampen ender 2-0 til AGF til odds 10.50.

Sats på, at AGF's angriber Aron Johannsson scorer kampens første mål.