Superligaen: Optakt til fredagskampen FC Nordsjælland-AaB


FC Nordsjælland 1.90, uafgjort 3.45, AaB 3.90 (Kickoff fredag kl. 18.30)

Champions League-deltagelsen har allerede kostet de danske mestre en god håndfuld point i Superligaen. Det er i hvert fald en konklusion, der ligger ligefor, når man ser på de resultater, som Kasper Hjulmands tropper har præsteret i runderne efter europæiske opgaver. Således blev det til skuffende 1-1 mod oprykkerne fra Randers FC, efter man i midtugen havde spillet ude mod Shakhtar Donetsk, og senest tabte man hele 0-3 ude til OB i Superliga-opgøret efter hjemmekampen mod Chelsea i Champions League.

Det er ikke et hvilket som helst hold, FCN står overfor i denne omgang. AaB har imponeret og overrasket de fleste - og sig selv? - og indtager efter 13 kampe andenpladsen blot tre point efter FC København.

Kent Nielsens mandskab er tilmed rækkens på papiret bedste udehold. 13 point er det blevet til i syv kampe på fremmed græs, og de bolsjestribede nordjyder har i disse opgør scoret ikke færre end 17 mål. Først og fremmest er det Nicklas Helenius og Kasper Kusk, der er gået forrest i truslen mod modstanderens mål. Syv mål har de hver især scoret.

Det er dog værd at bemærke, at FCN har en flot statistik på hjemmebanen Farum Park. Her har holdet endnu ikke tabt i sæsonen, og Jesper Hansen i buret har blot lukket fire mål ind i de syv kampe i det nordsjællandske.

I den seneste hjemmekamp blev det til en 3-0-sejr, der dog ikke var lige så sikkert og komfortabel, som resultatet ellers kunne tyde på. Det tog hjemmeholdet over 70 minutter at dirke Superligaens med afstand dårligste forsvar op. Der skal helt andre boller på suppen, hvis mestrene skal have alle tre point ud af topkampen fredag aften.

AaB kommer til Farum med to sejre i træk, og der er i det hele taget lagt op til en tæt og underholdende dyst på den så omdiskuterede kunstgræsbane på Farum Park. Med tanke på FCN's tidligere pointtab efter Champions League-opgaver, så ligner det en kamp, der meget vel kan ende uafgjort - et resultat som gæsterne som udgangspunkt vil være mest tilfredse med.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45.