Superligaen: Optakt til fredagskampen FC Nordsjælland-EsbjergFC Nordsjælland 1.67, uafgjort 3.65, Esbjerg 5.00
(kickoff fredag klokken 18:30)

Det, der for et par uger siden lignede en sikker hjemmesejr i FC Nordsjællands kalender, er forvandlet til en ganske åben kamp, hvis man tager højde for holdenes aktuelle form. Først slog gæsterne fra Vestjylland OB 3-0, og derefter var det "talk of the town" AaB, der fik ørerne i maskinen og tabte 0-2 på hjemmebane. Derfor går Esbjerg ind til fredagskampen fra en position over nedrykningsstregen. FC Nordsjælland er derimod uden sejr i de tre seneste Superliga-kampe og er derfor dumpet ned på tredjepladsen, otte point efter føreholdet FC København.

Farum-holdet er dog stadig ubesejret på hjemmebane og må naturligvis påtage sig favoritværdigheden fredag aften trods Esbjergs opadgående formkurve. Skader skal Kasper Hjulmand ikke bekymre sig om, og han fik lejlighed til at spare en håndfuld stamspillere i pokalturneringen i midtugen. Derudover er den målfarlige midtbanespiller Søren Christensen tilbage i truppen efter en mindre skadespause.

På udeholdet er den vævre offensivspiller Martin Braithwaite godt i gang med et regulært gennembrud. Fem mål er det blevet til i sæsonen, og det er ikke mindst hans gode præstationer, der har ført to imponerende sejre med sig i de seneste uger. Youssef Toutouh, der er kommet på en halvårig lejekontrakt fra FCK, ser også ud til at trives på EfB-holdet, og de to skal FCN's defensiv holde et vågent øje med - ikke mindst på hurtige omstillinger.

Vi skal helt tilbage til marts 2010 for at finde den seneste FCN-sejr over Esbjerg i Superligaen. For to sæsoner siden - samme sæson som Esbjerg rykkede ned - blev FCN slået 1-2 i egen hule. Tre mål i et opgør, hvor Esbjerg er involveret, har der ikke været mange af i denne sæson. Gennemsnitligt bliver der scoret lige nøjagtigt to mål i oprykkernes kampe. Holdet, der ligger på 10. pladsen, har en målscore på 10-10 efter 10. runde.

Ligesom mange andre af opgørene i runde 11 er fredagskampen FCN-EfB ganske svær at spå om. Vi lægger hovedet på blokken og smider en mønt eller to efter hjemmeholdets Joshua John som første målscorer. Hollænderen scorede det første mål i sidste rundes 1-1'er mod Randers på Farum Park.

Spilforslag:

Sats på FCN's Joshua John som første målscorer til odds 5.00

Sats på, at der bliver scoret under 2.5 mål til 1.90.