Superligaen: Optakt til fredagskampen OB-FC NordsjællandOB 2.75, uafgjort 3.40, FC Nordsjælland 2.40
(Kickoff fredag klokken 18:30)

De seneste par sæsoner har resultaterne bølget frem og tilbage, når OB og FC Nordsjælland har stået over for hinanden. Derfor er det ikke umiddelbart fra de indbyrdes møder, man kan udlede en favorit i fredagskampen i Odense. Som det fremgår af oddsene er der lagt op til en ganske lige kamp, hvilket det også var i Farum tidligere på sæsonen, da de to hold spillede 1-1. En gentagelse af det resultat giver odds 6.75.

Hjemmeholdet har ikke vundet i de seneste fem runder i Superligaen, hvor det er blevet til hele tre nederlag - to af dem endda på hjemmebane til henholdsvis AaB og senest AGF. Imod De Hvide fra Aarhus lød der spredt piften fra egne tilskuere, da hjemmeholdet ikke var i stand til at finde noget, der mindede om et flydende spil frem. Mod mestrene fra Farum bliver det næppe OB, der kommer til at have bolden mest, hvilket træner Troels Bech da også erkender på klubbens hjemmeside:

"Det kræver lidt af vores tålmodighed, for vores periode lige nu er præget af en vis utålmodighed efter at vinde og efter at komme til at vise det, vi gerne vil", siger han.

Gæsterne fra FCN har blot haft to hele dage til at restituere i efter tirsdagens hjemmebanedebut (i Parken) i Champions League mod Chelsea. Her var det tydeligt, at de rød- og gulklædte spillere ikke evnede at holde dampen oppe i 90 minutter, hvilket englænderne som forudset straffede nådesløst. 0-4 lød resultatet af en kamp, hvor FCN ligesom imod Shakhtar manglede skarpheden i modstanderens felt.

Imod OB vil der uden tvivl falde flere chancer af til mestrene, og det bliver ikke Jesper Christiansen, der kommer til at skulle tage sig af gæsternes forsøg. Han er ikke med i truppen efter sin noget tvivlsomme præstation mod AGF. Ifølge Troels Bech er den tidligere FC København-keeper fortsat hæmmet af sin rygskade. Derudover er der ingen af holdene, der døjer med skader, ligesom karantæner heller ikke er noget, der vil resultere i panderynker hos de to holds trænere.

For gæsterne kommer det i høj grad til at handle om at tage noget af det tempo, der blev spillet med i Parken tirsdag aften, med ind på græsset i Odense. Det er som regel enten eller for danske hold, der har spillet hårde kampe i Europa i midtugen. Ifølge træner Kasper Hjulmand bliver opgøret mod OB en "tough kamp", hvor man forventer samme grad af modstand, som man fik i føromtalte 1-1-kamp i Farum.

Joshua John scorede første mål i FCN's 3-0-sejr over Esbjerg, ligesom hollænderen spillede sig frem til sit holds største chance mod Chelsea, som desværre ramte træværket. Mod et OB-forsvar, der virker alt andet end dirkefrit, og som på hjemmebane har lukket hele 10 mål ind, hvilket gør det til Superligaens tredjedårligste defensiv på eget græs, kan han meget vel finde på at gentage kunststykket.

Spilforslag:

Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40

Sats på, at FCN's Joshua John scorer kampens første mål til 6.00