Superligaen: Optakt til fredagskampen Randers FC-AaB


Randers FC 2.55 Uafgjort 3.40 AaB 2.60 (Kickoff fredag kl. 18:30)

Der var næppe mange, der havde troet på én, hvis man inden sæsonen havde sagt, at kampen fredag mellem Randers FC og AaB samtidig ville være en direkte duel mellem nummer tre og fire i Superligaen. Især hjemmeholdet har taget fusen på de fleste. Oprykkeren er nu ubesejret i ikke færre end otte kampe i landets bedste række.

Mandag snuppede Colin Todd & Co. alle tre point i hjemmekampen mod OB's ellers formstærke mandskab. 3-2 vandt jyderne på mål af Nicolai Brock-Madsen, Ronnie Schwartz og Jonas Borring. De tre giver henholdsvis odds 4.00, 3.00 og 4.00 som målscorere mod AaB, der har lukket 13 mål ind i sæsonens ni udekampe - det samme som bundholdet, Brøndby IF.

Mod OB gik vores spilforslag på at spille på uafgjort. Det spolerede den tidligere OB-spiller Jonas Borring med sit sene sejrsmål, og vi har ikke tænkt os at gå i samme fælde igen. Odds 2.55 på hjemmesejr til Randers, der har vundet fem af sæsonens otte kampe på eget græs, er simpelthen for højt til, at man umiddelbart bare kan ignorere det. Eller hvad?

Det er ikke i de seneste udgaver af denne kamp, man skal hente optimismen på hjemmeholdets vegne. Randers har således tabt 4-1 og 4-0 i de seneste to indbyrdes opgør mod AaB - begge i Aalborg. I 2010 mødtes holdene to gange i Randers, og her vandt RFC 3-1 første gang, mens aalborgenserne snuppede udesejren i andet forsøg med 3-2.

Randers er dog sammen med fredagens modstander Superligaens tredjebedste hjemmehold med et pointsnit per kamp på to point, og det hører med til historien, at AaB før hjemmesejren over et på dagen vanvittigt tamt Horsens-hold havde tabt tre kampe i træk - heraf to på udebane med den samlede målscore 0-5.

Der er imidlertid en faktor, man bør tage højde for, før man smider sine penge efter hjemmeholdet. Randers har nemlig midtbanestyrmanden Christian Keller i karantæne, hvilket kan gå ud over det ellers velfungerende centrale maskinrum bestående af Keller og Tidiane Sane. Også i forsvaret er randrusianerne svækket, da Mads Fenger ligeledes er ude med karantæne.

Udeholdet kommer til Randers uden den slags bekymringer og kan i princippet begynde, hvor man slap mod Horsens i weekenden. Det faktum, at klubben med en sejr tilmed kan komme op på andenpladsen à point med de danske mestre, FC Nordsjælland, kan heller ikke undgå at hænge og dingle som en gulerod foran snuden på Kent Nielsen & Co.

Det fremstår forhåbentlig ret klart nu, hvor vanskelig denne kamp er at spå om, men med fare for endnu en gang at undervurdere Randers på hjemmebane hælder vi til uafgjort til odds 3.40 - ikke mindst set i lyset af karantænesituationen. 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40