Superligaen: Optakt til fredagskampen Randers FC-SønderjyskE


Randers FC 2.05 Uafgjort 3.40 SønderjyskE 3.45 (Kickoff fredag kl. 18:30)


Det ville være en overdrivelse at kalde Randers-SønderjyskE for et historisk opgør. Blot 10 gange har de to klubber mødt hinanden i Superligaen. Første indbyrdes opgør blev spillet i 2008, og siden dengang har begge hold vundet tre kampe, mens fire er endt uden vinder. Det hører dog med til historien, at SønderjyskE ikke har vundet i Randers i fire forsøg. Én sejr til RFC er det blevet til på eget græs mod sønderjyderne, og de øvrige tre er endt uafgjort.

De to klubber går ind til fredagskampen med vidt forskellige udgangspunkter. Mens Randers kom i gang med foråret med en 2-0-sejr på udebane mod Brøndby og pt. ligger nummer tre i landets bedste række, så tabte SønderjyskE 0-1 i Herning til FC Midtjylland og ligger kun over nedrykningsstregen i kraft af en bedre målscore end Esbjerg.

Set i det lys er odds 2.05 på hjemmeholdet glimrende spilværdi, ligesom odds 3.45 for en udesejr godt kan betragtes som noget lavt. Kigger vi på udviklingen siden den første runde af denne sæson, så må Colin Todds Randers-hold stille op som betragtelig favorit på eget græs mod en middelmådig modstander som SønderjyskE. Midt i juli gik det imidlertid helt galt for oprykkerne, der fik tæsk i Haderslev og tabte med hele 1-6. Siden dengang har RFC ikke set sig tilbage, og en bronzemedalje vil være lidt af en Superliga-sensation.

RFC døjer dog med en ganske skrøbelig defensiv statistisk set. Kun fire hold har lukket flere mål ind end Hestene i denne sæson. Ligeledes er der kun fire hold, der har scoret færre kasser end Randers, som dermed har været ganske gode til at fordele målene med størst muligt pointudbytte til følge. 2-0-sejren over BIF i sidste weekend var således bemærkelsesværdigt nok RFC's eneste sejr, der er kommet i hus med en større margin end én enkelt scoring i denne sæson.

SønderjyskE er et ganske glimrende udehold til trods for nederlaget til FCM i sidste weekend. Det er rent faktisk kun AGF, der har vundet flere kampe på fremmed græs (6) end SønderjyskE. Randers vandt sin seneste hjemmekamp med 2-1 over Esbjergs nedrykningskandidater, og det samme resultat fredag aften giver odds 8.75.

Hjemmeholdet har udtaget de samme 19 mand, der var med, da det blev til en 2-0-sejr ude mod Brøndby, mens SønderjyskE må undvære Henrik Hansen, der er ude med karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at hjemmeholdet vinder til odds 2.05 - evt. med et enkelt mål til odds 3.85
Sats på, at der bliver scoret over 2.5 mål til 1.80 


Klik her for at spille på kampen mellem RFC og SønderjyskE hos Unibet.