Superligaen: Optakt til lørdagskampen AC Horsens-FC KøbenhavnAC Horsens 4.10, uafgjort 3.45, FC København 1.85
(kickoff lørdag klokken 17:00)

De fleste hold foretrække at spille hjemme i vante omgivelser foran et publikum, der bakker holdet op. Sådan ser det ikke ud til at være for AC Horsens, hvis tilnavn, Den Gule Fare, klinger ret hult på tribunerne på Casa Arena. Det jyske hold har endnu ikke vundet på hjemmebane i denne sæson. Indtil videre er det blevet til to uafgjorte og tre nederlag. Målscoren hjemme hedder 6-16.

Ikke desto mindre viste holdet god moral i sidste weekend, da man 10 mod 11 i over en halvleg formåede at få 2-2 mod OB på hjemmebanen. Morten Rasmussen fik rødt kort, og han bliver vanskelig at undvære for en forsvarskæde, der i forvejen ikke har imponeret.

AC Horsens kan måske hente lidt selvtillid og optimisme i det faktum, at det for et lille år siden lykkedes holdet at besejre FC København på Casa Arena med 2-0. En gentagelse af den bedrift giver odds 22.00.

Gæsterne drager til Jylland, hvor holdet i midtugen vandt 3-0 over 1. Divisions-holdet Fredericia i pokalturneringen, med en tro på egne evner, som man skal helt tilbage til tiden under Ståle Solbakken for at finde magen til. Belgiske Ariel Jacobs har fra trænersædet formået at finde den helt rette blanding af rutine og ungdommelig uimponerethed. Rent offensivt har holdet måske aldrig været bedre end netop nu.

Jacobs må dog undvære sin landsmand, Igor Vetokele, der blev skadet i Fredericia-kampen. Det er sandsynligt, at belgieren starter med Cesar Santin, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen i offensiven. De to førstnævnte forlængede i den forgangne uge deres kontrakter, mens Jørgensen for nyligt gjorde sin lejeaftale med hovedstadsklubben permanent.

Det er svært at forestille sig, at Johnny Mølbys bagerste rækker kan modstå det pres, som gæsterne helt sikkert vil lægge på dem i store dele af kampen. Til klubbens hjemmeside siger han, at kampen mod FCK bliver "sæsonens hidtil sværeste kamp". Det lover ikke godt for et hjemmehold, der indtil videre ikke har kunnet finde formen i de lettere kampe.

Tidligere på året besejrede FCK Horsens med 2-1 i Parken. Regn med, at der også bliver scoret over 2.5 mål lørdag aften. Det giver odds 1.75.

Hos FC København har Andreas Cornelius ageret første målscorer i to af de seneste tre kampe i Superligaen. Det kan meget vel gentage sig mod et Horsens-hold, hvis defensiv lader en hel del tilbage at ønske. Cornelius blev sparet i midtugens pokalkamp og kommer derfor ikke kun til Horsens med selvtillid, men også friske ben.

Spilforslag:

Sats på, at der bliver scoret flere end 2.5 mål til odds 1.75.

Sats på, at FCK's Andreas Cornelius scorer kampens første mål til odds 5.00.